Quantcast

„Vilnius veža“ įkainiai: 2,39 Lt už kilometrą

„Čia optimistų būrelis, o ne pesimistų“, - sostinės meras Artūras Zuokas užstojo taksi įmonės vadovą, paklaustą, kas bus, jeigu vilniečiai nebus linkę naudotis „Vilnius veža“ paslaugomis.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Vilnius veža“ penktadienį pristatė automobilius – baltos spalvos Ford C-Max, kurie kitą savaitę pradės teikti taksi paslaugas.

Tiesa, automobilių veiklos nuomos įstaigai „Vilnius veža“ viešojo pirkimo konkursas baigėsi be laimėtojų. Atmesti abu dalyvavę pasiūlymai, abiejų kaina paskelbta per didele.

Bendrovės „Patikimi automobiliai“ siūlyta kaina 19.798.020,00 litų su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM); ūkio subjektų grupė: bendrovės „Inchcape Motors“ ir bendrovės „Euro Asista“ siūlyta kaina 20.691.000,00 litų su PVM.

Vis dėlto sutartis sudaryta ir gauti keli automobiliai iš „Inchcape Motors“.

„Automobilių dabar yra iki dešimties, kol turėsime visus kitus. Pagal sąlygas pasirinktas šis pasiūlymas. Tai buvo pigiausias variantas“, - tikino „Vilnius veža“ direktorius Rolandas Statulevičius.

Pasak R. Statulevičiaus, nors konkurso niekas nelaimėjo, jis esą vis tiek pavyks: toliau bus deramasi su, jo teigimu, su visomis trim minėtomis įmonėmis. Jeigu derybos nepavyks, tuomet bus skelbiamas naujas konkursas. „Vilniečiai jau laukia šios paslaugos, reikia daryti“, - kodėl skubama pradėti veiklą, nors „galai“ nesuvesti, sakė R. Statulevičius.

Automobilių nuomos sutartis nėra išperkamoji, o kodėl, R. Statulevičius nepakomentavo.

„Vilnius veža“ vieno kilometro kaina bus 2,39 lito dienos metu, nuo 22 val. iki 6 val. – 2,99 lito, įsėdimo mokesti – 3,9 lito. „Siūlyčiau pažiūrėti galutinę kelionės kainą. Važiavau taksi ne vieną kartą, kartais būna net ir 5 litai už kilometrą. Reikia žiūrėti, kiek nuo taško A iki taško B mokate. Taip, mūsų kaina gal šiek tiek didesnė atrodo, bet galutiniame rezultate, manau, kad ji bus beveik tokia pati, kaip ir kitų“, - mintijo R. Statulevičius, paprašytas pakomentuoti, kaip gavosi, kad „Vilnius veža“ taksi paslaugos bus praktiškai brangiausios mieste.

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ turi veikiančią dispečerinę, prie kurios yra prisijungę 33 individualia taksi veikla besiverčiantys taksi vairuotojai, šiuo skambučių centru naudosis ir „Vilnius veža“. Keleivis paskambinęs turės pasakyti, su kuriuo taksi jis pageidauja važiuoti.

R. Statulevičius sakė, jog įmonė sukurs apie 300 naujų darbo vietų, turi „labai daug žmonių“. „Vairuotojų bazinis atlyginimas bus 1,5 tūkst. litų, o kitą dalį jie turės užsidirbti“, - sakė R.Statulevičius.

Vienas automobilis per mėnesį kainuoja iki 3 tūkst. litų. Tam, kad įmonės veikla nebūtų nuostolinga, turi būti nuvažiuojama po 250-300 kilometrų per parą. Paklaustas, iš ko bus kompensuojama, jeigu vis tik paslauga nebus populiari ir nuvažiuojama bus žymiai mažiau, R. Statulevičius teatsakė – „Nebus mažiau, bus daugiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
vaziavau kai buvo 2lt,o dabar ant tiek pabrango...ieskosiu pigesniu...

gali

gali portretas
išsikviesti iš Karmėlavos oro uosto...

p

p portretas
Iš kur tokie vartotojai, nebent iš mūsų mokėtojų pinigų eilinį kartą. Man tas Zuokas pasitikėjimo su savo darbeliais seniai nekelia, bet kaip jis išlenda į valdžia niekaip nesuprantu, bene tiek kvailų Vilniečių yra?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių