Quantcast

Vilniečiai - už Tibeto laisvės siekius

Būrelis vilniečių su Lietuvos ir Tibeto vėliavėlėmis rankose sekmadienį rinkosi į Užupyje esantį Tibeto skverą. Iš čia prasidėjo distancinis bėgimas Tibeto nepriklausomybės siekiams palaikyti.

Vasario 13 d. sukanka 100 metų, kai jo šventenybė XIII Dalai Lama išleido dekretą, kuriuo Tibetą paskelbė nepriklausomu.

„Ta proga rengiama pasaulinė bėgimo akcija už laisvą Tibetą. Mes tą akciją palaikome“, - „Vilniaus dienai“ sakė „Dzogčeno“ bendruomenės narė,  Lietuvos edukologijos universiteto Vaikystės studijų katedros vedėjo padėjėja Gražvydė Valeikaitė.

Trijų kilometrų ilgio distanciją vieni bėgo, kiti, į akciją atėję su mažais vaikais, ėjo pėsčiomis.

1959 m. Kinijos okupuoto Tibeto padėtis - ypač bloga. Tibetiečiai neturi žodžio laisvės, apsisprendimo teisės. Savo žemėje jie negali išpažinti savo religijos. Jų atlyginimai daug mažesni negu kinų. Mokslai Tibete vyksta kinų kalba.

Visas pasaulis atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu, nematydami išeities, Tibete susidegina labai daug žmonių. Taip į savo baisią padėtį jie bando atkreipti dėmesį. Nuo 2009 m. šalyje susidegino per 80 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

felia

felia portretas
ka jus cia svaigstat kokia laisve ,lietuviai patys neturi laisves nebent tokia laisve kuria mums bruka kubilius su savo saika mes patys vergai spekulentu ykaitai ir laikas juos statyt i vieta ir ko greiciau tuo geriau

Dek

Dek portretas
tibetieti ,dek...ir sudek,susikti kovotojai uz laisve

oiuiuyyuiu

oiuiuyyuiu portretas
o kodel uz čiučenu "laisve" jau niekas nebelaksto? arba uz kokiu kurdų "laisve"? o todel kad jems homoseksualistu primesta "laisve" nebereikalinga.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių