Quantcast

Vilniaus valdžia gaivina Guggenheimo muziejaus idėją

Vilniaus valdžia nori pirkti Didžiojoje Britanijoje gyvenančios architektės Zahos Hadid parengtą Guggenheimo muziejaus projektą, pagal kurį galėtų būti statomas Daugiafunkcinis kultūros centras (DKC).

Savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ vadovas Justinas Kulakauskas tvirtina jau gavęs savivaldybės pavedimą pirkti Z. Hadid projektą, rašo „Lietuvos žinios“.

Paklaustas, ar Vilniaus savivaldybė, kurdama DKC, pasinaudos Z. Hadid projektu, Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius atsakė: „Z. Hadid projektas galėtų būti taip pat svarstomas, jei būtų nuspręsta tęsti projektą“.

Spalio 30-ąją posėdžiavusi Vilniaus savivaldybės Viešojo pirkimo komisija nusprendė kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad Z. Hadid projektą būtų leista įsigyti neskelbiamų derybų būdu.

„Bendra numatoma pirkimo vertė gali siekti 7 proc. nuo numatomo statyti DKC pastato sąmatinės vertės, tai yra iki 7 mln. litų. Pirmoji pirkimo dalis (muziejaus koncepcinis architektūrinis projektas - red.) gali sudaryti iki 20 proc. nuo bendros pirkimo sumos ir gali siekti iki 1,4 mln. litų. Pirkimą numatoma finansuoti iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto 15 programos “Projektavimas, konsultacijos ir galimybių studijos (Privatizavimo fondas)", - nurodoma paraiškoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

realybe

realybe portretas
Vilniu reitku pradeti tvarkyti nuo Zalio tilto, jo nuvalymo, nuvalant okupacija slovinancias skulpturas, o ne nuo pseudo proejektu. Jei meras butu sutvarkes Zalio tilto problema, su savo taip, butu parlamente, dabar yra kur yra ir ten liks.

PREMJERAS

PREMJERAS portretas
kaip gerai sostines gyventojams! jie tures valdovu rumus ir toki muzieju...nebutu europos kulturos sostine...o nemokamos sriubos valgykloms ar liks musu pinigu?!gera buti vilnieciu...o dar jeigu metro,disneilenda,dar viena nacionalini futbolo stadiona,eifelio boksto kopija arba ji pati,egipto piramides perkelt i turniskes...

Bulava

Bulava portretas
Jau praskolintas Vilnius, skola virš milijardo litų. Bet kai kam dar trūksta, tai todėl nori virš 50 mln. išleisti ir pristatyti griozdą vilniečių pamėgtoje vasaroti vietoje. Po sovietmečio liko koncertų rūmai, matyt ir po zuokmečio liks "muziejų" rūmai -tušti vaiduokliški pastatai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių