Quantcast

Vairuotojai: negalime vaikų prašyti apsieiti be pietų

Ketvirtadienį susirinkę į mitingą Vinco Kudirkos aikštėje autobusų ir troleibusų vairuotojai laikė plakatus, kuriuose klausiama, ar ir valdžios atstovai vėluoja sau išmokėti atlyginimus.

„Šiandieną nėra streikas, mes dirbame, vežame keleivius, bet darome tai baisiomis sąlygomis. Mes nereikalaujame didesnių atlyginimų, o tik tų atlyginimų, kuriuos jūs sunkiai uždirbote“, - susirinkusiems į mitingą skelbė Transporto darbuotojų forumo pirmininkas Jonas Petraška.

Savivaldybės įmonės Vilniaus viešasis transportas darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Jonas Dekaminavičius kvietė vairuotojus būti vieningus. „Reikalaujama, kad lauktume savo sunkiu darbu uždirbtų pinigų. Tačiau parduotuvėje pirkdami maistą negalime prašyti, kad pardavėjai palauktų, kol sumokėsime. Vaikams taip pat negalime pasakyti, kad palauktų maisto. Mūsų reikalavimai yra teisėti, tai pripažįsta ir darbdaviai. Dabar reikia būti vieningiems taip pat, kaip ir 2000-iaisiais“, - pastarąjį streiką prisiminė J. Dekaminavičius.

Darbuotojų skaičiavimais, skola už darbo užmokestį vienam darbuotojui sudaro apie 15 tūkst. litų, skolos driekiasi nuo 2009 metų. Jų teigimu, darbdavio siūlyme prašoma atsisakyti papildomo atlyginimo už 2009 metus, o už 2010 ir 2011 metus siūloma išmokėti per šešis mėnesius. Darbuotojams prašoma nuolaida atrodo per didelė.

Vilniaus viešojo transporto skola darbuotojams yra daugiau nei 25 mln. litų. Dar 10 mln. litų įmonė skolinga Valstybinei mokesčių inspekcijai. Kita vertus, kaip Vilniaus viešojo transporto generalinis direktorius Gintaras Nakutis yra sakęs „Vilniaus dienai“, Vilniaus miesto savivaldybė įmonei yra skolinga 90 mln. litų.

Spalio 3 dieną vyko Taikinimo komisijos posėdis, tačiau sutarimo pasiekti nepavyko, pasirašytas nesutarimų protokolas.

Jeigu nebus atsižvelgta į darbuotojų reikalavimus po įspėjamojo mitingo, vairuotojais žada pradėti streiką lapkričio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubo filmas

siaubo filmas portretas
kas cia per siaubiakas ? dar yra zmoniu kurie algos laukia po N menesiu ? tyciojasi ? zuoka uz kiausiu ir i medi., o po to kas liks mumufikuoti ir i gugelhaima., ... o kubiliu analogiskai i valdovu rumus....

taigi

taigi portretas
čia ne tik vairuotojų bėdos, tiesiog jų daugiau, tai galėjo susivienyti ir tapti pastabesni. O kiek dar yra įmonių, kur savininkai po kelis mėnesius nemoka algų, arba, kaip kokią patyčią, numeta porą šimtų litų........Juk visi turi mokėti mokesčius, gal turi vaikų, tikrai, jiems nepasakysi, kad valgyt gausi po kurio laiko.....Nemanau, kad tokio verslo reikia gailėti. Dėl tokių va bėdulių ir nepakelia MMA. O aš manau taip, jei tau dirba pasamdytas darbuotojas, privalai mokėti viską kas priklauso. Nesugebi-bankrutuoji, traukiesi iš verslo rinkos ir eini dirbti pats arba stoji į darbo biržą.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių