Quantcast

V. Klimantavičius: streiku grasinantiems vairuotojams algos mokamos

Streikui besiruošiantys Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai atlyginimus gauna laiku, teigia Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius.

„Atlyginimai iki šiol įmonės darbuotojams mokami laiku. Tai jau didelis pasiekimas esant tokiai katastrofiškai įmonės padėčiai“, - žurnalistams penktadienį sakė savivaldybės administracijos vadovas.

Bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ profesinės sąjungos pirmininkas Jonas Dekaminavičius BNS savo ruožtu aiškino, kad su darbuotojais nėra tinkamai atsiskaitoma - nemokamos kolektyvinėje sutartyje numatytos priemokos dėl infliacijos, priedai už metinius rezultatus.„Kolektyvinė sutartis yra įmonės Konstitucija ir ją privalo vykdyti abi pusės“, - aiškino jis.

Pasak V. Klimantavičiaus, skolos įmonės darbuotojams susidarė dėl to, kad su savivaldybe neatsiskaito valstybė.„Visi puikiai supranta, kad problemos susikūrė ne įmonėje, o už įmonės ribų. Pagrindinė problemos atsiradimo priežastis yra, be abejo, nepakankamas finansavimas, kuris atsiranda iš to, kad valstybė įpareigoja įmonę lengvatinėmis sąlygomis vežti keleivius, bet tam neskiria finansavimo“, - žurnalistams teigė administracijos direktorius.

Kaip informavo „Vilniaus diena“, nuo 2011 metais į „Vilniaus viešąjį transportą“ sujungti „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“ paskui save atsinešė ir solidų skolų bagažą - skola įmonės darbuotojams yra perkopusi 25 mln. litų, Valstybinei mokesčių inspekcijai - 10 mln. litų.

„Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis sako, kad šiuo metu Vilniaus savivaldybė įmonei skolinga 90 mln. litų.„Taikinimo komisijoje administracija pasiūlė įmonės darbuotojams šiemet iš vidinių rezervų sumokėti pagal kolektyvinę sutartį beveik 2,7 mln. litų, bet kolektyvui ta suma neišsprendžia visų problemų, ir profsąjungos nusprendė ruoštis streikui“, - penktadienį situaciją komentavo V. Klimantavičiaus.

Jis taip pat aiškino, kad Vilniaus miesto savivaldybės finansines problemas palengvintų gaunama didesnė Gyventojų pajamų mokesčio dalis. Tai esą padėtų atsiskaityti ir su Vilniaus autobusų, ir su troleibusų vairuotojais.

„Rezervai yra, bet, kaip minėjau, jie yra išorėje. Kaip žinote, Vilniaus apygardos administracinis teismas pasisakė jau ta tema - kad Vilniaus savivaldybė yra diskriminuojama, kad negauna deramos Gyventojų pajamų mokesčio dalies į savo biudžetą. Manau, išsisprendus teigiamai ginčui su Vyriausybe, situacija įmonėje radikaliai pasikeis į gerąją pusę“, - tvirtino V. Klimantavičius.

Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai dėl skolų įspėjamąjį streiką ketina surengti lapkričio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddr

ddr portretas
Be to, visose demokratinese (ne perkeltine prasme demokratinese) valstybese streikuoti yra nedraudziama, o netgi skatinama :) ir be to, streikuojantys nera persekiojami :)

as

as portretas
tikriausia ir ,,ponas,, Klimavičius, ir negerbiamas įmones direktorius negauna priklausančiu pinigų? Manau ne tokius dar rypavimus skaitytumem jei taip atsitiktu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių