Quantcast

Sostinėje – kursai pavojingų šunų savininkams

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro įsakymu patvirtinta Asmenų, laikančių veisiančių, dresuojančių agresyvius šunis ar jais prekiaujančių, mokymo programa. Pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintas Agresyviems šunims ir jų mišrūnams įsigyti, laikyti, veisti, dresuoti ar jais prekiauti leidimų išdavimo taisykles, asmenys, norintys gauti leidimą laikyti agresyvų šunį, turi pateikti pažymėjimą, kad išklausyta patvirtinta mokymo programa.

Sostinės savivaldybės pranešime, taip pat pažymima, kad nuo 2013 m. sausio 1 d. įsigaliojo naujas globos, laikymo ir naudojimo įstatymas. Jame nevartojama sąvoka „agresyvūs šunys“, vietoje jos vartojamos sąvokos „pavojingi šunys“, „pavojingų šunų mišrūnai“, „koviniai šunys“, „kovinių šunų mišrūnai“. Nemaža dalis šio Įstatymo lydimųjų aktų šiuo požiūriu dar nėra pakeisti ir juose vartojama sąvoka „agresyvūs šunys“. Kovinių ir pavojingų šunų veislių sąrašas buvo patvirtintas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2013 m. sausio 9 d. įsakymu.

Įstatyme nustatyta, kad mūsų šalyje draudžiami koviniai šunys, kovinių šunų ir pavojingų šunų mišrūnai. Dėl šios priežasties leidimus laikyti Vilniaus miesto savivaldybės administracija gali išduoti tik dėl grynaveislių pavojingų šunų.

Šių metų vasario 15 d. nuo 10 val. iki 16 val. ir vasario 23 d. nuo 11 val. iki 17 val., Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre adresu Visorių g. 8, Vilnius, vyks mokymo kursai pavojingų veislių šunų savininkams. Kursų kaina 100 Lt.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat perspėja, kad kovinius šunis, kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus (tais atvejais, kai tokių šunų LR įstatymai nedraudžia) bei pavojingus šunis laikyti daugiabučiuose namuose draudžiama. Šis draudimas negalioja iki šių draudimų įsigaliojimo laikomiems koviniams šunims, kovinių ir pavojingų šunų mišrūnams, pavojingiems šunims, kurių šeimininkams savivaldybės administracija yra išdavusi leidimą. Tokie koviniai šunys, kovinių ir pavojingų šunų mišrūnai turi būti sterilizuoti ir negali būti toliau veisiami, įsigyjami, parduodami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių