Quantcast

Kalėdinis traukinukas atnešė „auksinių kiaušinių“

Mieste važinėjantis traukinukas, džiugina ne tik keleivius, bet ir transportininkus - ypač nešamu pelnu.

Naujausiais duomenimis, sausio 10 d. rytui, traukinuku nuo gruodžio 21 d. važiavo 11 tūkst. keleivių. Žinant, kad vienkartinis važiavimo traukinuku bilietas kainuoja 4 litus, nesunku paskaičiuoti, kad šventinė transporto priemonė į Viešojo transporto įmonės biudžetą jau atnešė 44 tūkst. litų.

Iki sausio 13 d. – lygiai tiek Vilniaus gatvėmis dar riedės traukinukas, ši suma turėtų dar ūgtelėti. Tai gerokai daugiau nei pernai iš traukinuko surinktos įplaukos. Praėjusiais metais per tokį pat laikotarpį traukinuku pasivažinėjo 8 tūkst. 500 keleivių, mokėję už bilietą po 3 litus.

Tiesa, ne visi šie pinigai automatiškai virs pelnu. Vilniaus viešojo transporto direktorius Gintaras Nakutis portalui diena.lt teigė kol kas negalįs pasakyti, kokį pelną šiemet atneš Kalėdų traukinukas.

„Čia viską reikia skaičiuoti. Kai baigsis reisai, viskas bus skaičiuojama. Traukinuko nuoma, transportavimas, išlaidos degalams, keturių vairuotojų atlyginimai“, - kalbėjo G. Nakutis.

G. Nakutis pastebėjo, kad pernai iš traukinuko eksploatavimo gautas pelnas visiškai padengė išlaidas. Ir nors pašnekovas nedrįso spėti kaip bus šiemet, tikėtina, kad traukinukas atneš nemažai pelno.

Kalbėdamas apie kitus metus, G. Nakutis teigė, kad yra svarstomas variantas sutrumpinti maršrutą ir šitaip padidinti traukinuko naudojimo intensyvumą.

„Šiemet vis dar buvo tokių atvejų, kad į traukinuką nesutilpdavo visi norintys. Ypač per Kalėdas, ir šeštadienį – sekmadienį prieš Naujuosius metus. Galima būtų paleisti antrą traukinuką arba sutrumpinti esamo maršrutą, kad jis važiuotų ne 50 minučių kaip dabar, o pusvalandį“, - portalui diena.lt teigė G. Nakutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių