Quantcast

J. Statkevičius pristatė Renesanso epochos įkvėptą kolekciją

Pirmadienio vakarą Vilniaus “Siemens” arena šurmuliavo nuo svečių gausos. Žinomas  dizaineris Juozas Statkevičius ten pristatė 2013 metų pavasario ir vasaros kolekciją, kurią lydėjo puikiai  parinkta muzika.

Už kulisų sužvengė žirgai

Šou prasidėjo tylos minute neseniai mirusiam dizainerio tėvui Juozui Statkevičiui pagerbti.

Arenos sceną šiemet puošė ne prabangūs “Mercedes” automobiliai, kaip pernai, o milžiniško dydžio paties dizainerio sukurtų kvepalų flakonai. Menininkas neseniai atnaujino flakono paviršių ir dizainą. Aplinkui juos ir žingsniavo manekenės bei  manekenai, tarsi nukeldami šou žiūrovus į tolimą praeitį ir vėl sugrąžindami į šiuos laikus. Buvo parodyta apie 70 modelių.

Įvėpimo šiai kolekcijai J.Statkevičius sėmėsi iš Renesanso epochos. Lietuviams Renesansas asocijuojasi su nemaria didikų Barboros Radvilaitė ir Žygimanto Augusto meilės istorija. Neatsitiktinai pirmoji ant podiumo pasirodė Barbora, kurios žingsnius lydėjo žirgų žvengimas.  Tai – ištrauka iš choreografės Anželikos Cholinos spektaklio “Barbora Radvilaitė”, kuriam J.Statkevičius sukūrė kostiumus.

Vėliau podiumu praėjo ir pati A.Cholina – choreografė demonstravo prašmatnią, tačiau apgaulingą suknią, kurią dizaineris sukūrė specialiai jai. Iš priekio kukli ir griežta, nugaros pusėje suknia nušvito raudoniu  ir atsivėrė visa renesansiška prabanga.

Vyrams pašykštėjo kojinių

Per J.Statkevičiaus šou mintimis buvo galima nukeliauti į Renesanso tėvynę Florenciją.

Drabužio kirpimas, šviesiai “ryži” prigludę damų plaukai, aksesuarai, juodomis juostomis perrištos galvutės, kiekvienam modeliui idealiai priderintas galvos apdangalas – daugelis detalių priminė Renesanso tapytojų drobes, pavyzdžiui, garsųjį  Leonardo da Vinci paveikslą “Dama su šermuonėliu”. Renesanso damos avėjo prie drabužio puikiai priderintais  ilgaauliais zomšos batais be pakulnės. Prašmatnias ilgas suknias keitė pažo kostiumą primenantys drabužiai, šiuos - blizgantys šiuolaikiški.

Vyrus dizaineris aprengė kostiumais, kurių kelnės - apie 20 cm trumpesnės nei turėtų būti, apvilko sniego baltumo baltiniais, juodomis odinėmis liemenėmis, apavė aulinukais aukšta pakulne arba bateliais, tačiau prie šių pašykštėjo kojinių. Ne veltui dar prieš kolekcijos pristatymą J.Statkevičius pareiškė, kad tokių drabužių čia niekas nedėvi.

Horizontalios ir vertikalios siauros ir plačios juostos, juoda ir balta, tamsiai žalia ir vyšninė spalvos, aksomas ir buklė, prabanga ir paprastumas – kiekvienas kolekcijos modelis iškalbingas. Dauguma drabužių, nors siuvinėti blizgančiais žvyneliais ir prašmatniai išpuošti, atrodo šiuolaikiškai. Dažna suknelė žėrėjo specialiai kolekcijai iš Prancūzijos parsisiūsdintomis didelėmis blizgančiomis sagomis. Batus lietuvio kolekcijai ir šį kartą pasiuvo “Manolo Blahnik” mados namai.

Pagerbė Latvijos prezidentas

Kolekcijos pristatymą J.Statkevičius baigė tradiciškai – padėkojęs ir nusilenkęs publikai, podiumu apsuko ratą su prabangią nuotakos suknelę demonstruojančia  manekene. Pats dizaineris vilkėjo baltą sportinį kombinezoną, avėjo sportinius batelius.

J.Statkevičiaus  kolekciją žiūrėjo ne tik jo kūrybos gerbėjai ir klientai, bet ir dauguma žinomų Lietuvos žmonių. Kaip visada, lietuvio vakarą pagerbė  kadenciją baigęs Latvijos prezidentas Valdis Zatleras su žmona Lilita. Atvyko ir jo bičiuliai -  mados istorikas ir kolekcininkas Aleksandras Vasiljevas, Yves‘o Saint Laurent‘o mados namų dizainerė Katia Percova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokį darbą

tokį darbą portretas
dirba tik tikri "vyrai "

Rasa

Rasa portretas
Saunuolis zmogus sis :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių