Quantcast

Už E. Presley priklausiusį motociklą tikėjosi daugiau, nei buvo pasiūlyta

Motociklo „Harley-Davidson FLH“, priklausiusio rokenrolo legendai Elvis’ui Presley (1935–1977), nepavyko antrąkart parduoti aukcione JAV, nes šeimininko lūkesčiai gerokai viršijo pasiūlytą kainą.

E. Presley išskirtinės komplektacijos „Harley-Davidson FLH Electra Glide“ nusipirko 1976-aisiais, likus metams iki savo mirties.

Tokių motociklų (su 1 200 kub. cm darbo tūrio V-Twin varikliu, keturių laipsnių pavarų dėže, maksimalus greitis – 160 km/val.) pagaminta iš viso 750 vienetų.

Motociklo, nudažyto pagal asmeninį rokenrolo karaliaus užsakymą ir papuošto unikaliais elementais, odometras liudija, kad šiuo „Harley-Davidson FLH“ nuvažiuota beveik 2 031 km. Originaliuose dokumentuose nurodyta, kad motociklas iki šiol registruotas buvusio muzikanto ir dainininko namų adresu.

„Harley-Davidson FLH“ iki šiol registruotas rokenrolo karaliaus namų adresu.

Prognozuota, kad už E. Presley menančią relikviją bus paklota daugiau nei 1 mln. JAV dolerių, juo labiau kad 2019-aisiais už jį dabartinis šeimininkas sumokėjo 800 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau šįkart „Mecum“ aukcione siūlyta suma šiek tiek viršijo 300 tūkst. JAV dolerių, todėl sandoris neįvyko.

E. Presley buvo didelis kultinių motociklų gerbėjas, jo garaže puikavosi 1956-ųjų „Harley-Davidson KH Flathead“ (dar žinomas kaip „Pepper Red“), 1965-ųjų „Honda Dream CA77“, 1966-ųjų „Harley-Davidson Chopper“, 1975-ųjų „Rupp Centaur Trike“ ir „Super Cycle Stallion VW Trike“.

Visų laikų brangiausias „Harley-Davidson“ motociklas – 1908-ųjų „Strap Tank“: šiemet vasarį už jį sumokėta (įskaičiavus aukciono rinkliavą) 935 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vista

Vista portretas
ne paukstis,mocas - ne transporto priemone!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių