Quantcast

Tyrimas: elektromobiliai tapo patrauklesni už dyzelinius automobilius

Šalies gyventojai vis geriau vertina elektromobilius ir automobilius su hibridiniais varikliais – daugiau žmonių nori įsigyti elektra, o ne dyzelinu varomą automobilį, rodo SEB banko tyrimas.

„Lietuvos gyventojai vis palankiau vertina galimybę artimiausiu metu persėsti į automobilį hibridiniu varikliu arba varomą vien elektra. Dyzelinu varomi automobiliai pamažu praranda patrauklumą“, – pranešime cituojamas SEB banko Lizingo departamento direktorius Saulius Mickus.

Kaip nurodo bankas, šiemet rugsėjį atliktos apklausos rezultatai rodo, kad paklausti, kokį automobilį norėtų įsigyti, dažniausiai gyventojai minėjo hibridinį automobilį – 43 proc., 33 proc. apklaustųjų nurodė, kad rinktųsi automobilį su benzininiu varikliu, o elektromobilio pasirinkimą palaikė 26 proc. respondentų.

SEB banko atstovas atkreipia dėmesį, kad respondentų, kurie norėtų įsigyti elektromobilį, skaičius šiemet pirmą kartą pralenkė respondentų, kurie nurodo, kad norėtų įsigyti automobilį su dyzeliniu varikliu (25 proc.).

Palyginus šiemet atliktos apklausos rezultatus su 2018 metų apklausa, pastebima, kad sumažėjo dalis žmonių, kurie norėtų dyzelinu ar dujomis varomo transporto, o palankumas elektromobiliams ir hibridiniams automobiliams auga. 

Valstybės įmonės „Regitra“ duomenimis, šiemet per 9 mėnesius visoje Lietuvos rinkoje lizingu gyventojai yra įsigiję 166 naujus elektromobilius. SEB bankas yra finansavęs penktadalį šių sandorių. Dėl COVID-19 pandemijos sumažėjus bendram Lietuvoje įregistruotų lengvųjų automobilių skaičiui, elektromobilių dalis nuosekliai auga – „Regitros“ duomenimis, per 9 mėnesius registruotų naujų elektromobilių skaičius siekia 328 ir yra beveik 3 kartus didesnis negu pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Norėtu ir galėtu. Tai du skirtingi dalykai.

Kažkaip

Kažkaip  portretas
abejoju.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių