Quantcast

Technikos mylėtojų stovykloje – olimpiniai žiedai iš automobilių

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 5–7 dienomis technikos mylėtojai rinkosi į jau aštuonioliktą stovyklą „Vasaros ratas“, kurią klubas „Auto era“ organizuoja nuo 1999 metų. Tai vienas didžiausių tokio pobūdžio renginių Baltijos šalyse.

Šiemet iš skirtingų automobilių klubų praleisti tris dienas prie Šiemečio ežero, šalia Malūko dvaro, susirinko daugiau nei 260 automobilių. Jų savininkai čia pasistatė didžiulį palapinių miestelį.

Dar saulei nenusileidus klubo prezidentas Artūras Tatarūnas paskelbė, kad aštuoniolikta netradicinių automobilių stovykla „Vasaros ratas“ yra atidaryta. Pagrindinis šiemetės stovyklos akcentas – olimpinių žaidynių simbolio formavimas iš automobilių.

„Kiekvienais metais rengiame savo olimpines žaidynes su įvairiomis sportinėmis rungtimis. Smagu, kad šiemet mūsų stovyklos data sutapo su Rio de Žaneire, Brazilijoje, vykstančiomis vasaros olimpinėmis žaidynėmis. Ta proga nusprendėme atlikti simbolinį žaidinių atidarymą – netradicinį atidarymą. Kadangi į stovyklą susirinko automobiliai, tai būtent iš jų sugalvojome padaryti olimpinių žiedų simbolį pagal atitinkamas spalvas.

Nors iš pradžių ne vienam iš stovyklautojų atrodė, kad suformuoti šį simbolį bus labai sunku, tačiau labai džiaugiuosi, kad viską pavyko atlikti bene tobulai“, – pasakojo A. Tatarūnas.

Olimpinių žiedų simbolis buvo suformuotas iš 38 automobilių. Žiedo vidinis skersmuo yra 12 metrų, o išorinės skersmuo – 16 metrų. Iš automobilių sudaryto simbolio aukštis 24 metrai, o plotis – 48 metrai. Visi šie duomenys bus perduoti rekordų agentūrai „Factum“, kuri turėtų jį užregistruoti. Tokio simbolio iš automobilių Lietuvoje dar niekas nėra padaręs. 

Po rekordinės avantiūros prasidėjo tinklinio bei rato ridenimo varžybos, vėliau vyko virvės traukimo rungtis ir čiužinių dragas, o vakarą vėl laukė koncertai bei šventinis fejerverkas.

Sekmadienį vyko varžybų nugalėtojų apdovanojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
nu geras saunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių