Quantcast

Speciali draudikų paslauga – elektromobilių šeimininkams

Lietuvoje tikimasi proveržio: prognozuojama, kad per artimiausius dvejus metus eismo srautą papildys 50 tūkst. elektromobilių, tačiau plėtrai įtakos turės ir valstybės parama gyventojams, infrastruktūra, aktualios paslaugos.

Naujas kasko paketas

Ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ elektromobiliams pritaikė kasko draudimo paslaugų paketą.

Iki šiol rinkoje specializuotos draudimo paslaugos elektromobiliams nebuvo – ji įtraukta į bendrus draudimo paketus, skirtus ir automobiliams su vidaus degimo varikliais.

„Lietuvos prioritetuose įsitvirtina žaliosios ekonomikos transformacija, kartu su ja ir elektromobilumo plėtra. Tikimės, kad, sukūrę elektromobiliams skirtą draudimo paslaugą, prisidėsime skatindami rinktis klimato kaitai neutralias technologijas ir atsinaujinančius energijos šaltinius“, – sakė „Compensa Vienna Insurance Group“ savanoriškų standartinių draudimo produktų grupės vadovas Audrius Kikutis.

Kuriant draudimo paslaugą elektromobiliams įvertinta tai, kad jie dėvisi lėčiau nei transporto priemonės su vidaus degimo varikliais.

Yra esminių skirtumų

Dauguma sąlygų tiek draudžiant elektromobilį, tiek automobilį su vidaus degimo varikliu, sutampa, tačiau yra ir esminių skirtumų, kurie iki šiol nebuvo įvertinti.

Kuriant draudimo paslaugą elektromobiliams, bendrovė įvertino tai, kad jie dėvisi lėčiau nei automobiliai su vidaus degimo varikliais, tad jiems buvo sukurta atskira nusidėvėjimo vertinimo skalė.

Kasko draudimo paslaugų paketą pritaikant elektromobiliams sukurtos papildomos paslaugos. Dabar jį sudaro specializuota pagalba kelyje, pakaitinio elektromobilio suteikimas, įkrovimo stotelių draudimo apsauga.

„Atsižvelgėme į elektromobiliams būdingus atvejus. Pavyzdžiui, išsikrovus baterijai, elektromobilio pavarų dėžė užsiblokuoja, todėl negalima jo užkelti ant vilkiko transportuoti iki įkrovimo stotelės. Tokiais atvejais numatėme suteikti specializuotą įrangą, galinčią įkrauti elektromobilio bateriją vietoje tiek, kad jis arba galėtų būti užkeltas ant vilkiko, arba energijos užtektų nuvažiuoti iki artimiausios įkrovos stotelės“, – pasakojo A.Kikutis.

Kainos – ne išskirtinės

A.Kikučio teigimu, planuodami įsigyti elektromobilį vairuotojai siekia įvertinti visas išlaidas, lyginti, vertinti atsiperkamumą, ne išimtis – ir draudimo kaina.

Elektromobilio draudimo kaina iš esmės nustatoma vadovaujantis tais pačiais principais, kaip ir įprasto vidaus degimo variklio automobilio: vertinama automobilio naudojimo paskirtis, galimų vairuotojų vairavimo patirtis ir vairavimo istorija, taip pat paties automobilio įvykių dažnis, vidutinės patiriamos žalos dydis, kurios sudedamosios dalys yra serviso darbų įkainiai ir detalių kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių