Quantcast

Siūloma iki 20 dienų sutrumpinti terminą skirti baudai už greičio viršijimą

  • Teksto dydis:

Seimas svarstys siūlymą nuo dvejų metų iki dvidešimties darbo dienų sutrumpinti terminą, per kurį gali būti paskiriama bauda už greičio viršijimą.

Pataisos iniciatoriai teigia, kad toks pakeitimas suefektyvins šią prevencinę priemonę ir leis sklandžiau surinkti už nusižengimus skirtas baudas.

Projektą inicijavo Kazys Starkevičius, Lukas Savickas, Gintautas Paluckas, Mindaugas Skritulskas, Andrius Bagdonas ir Andrius Kupčinskas, jam šią savaitę pritarta po pateikimo. Toliau pataisą svarstys Seimo komitetai.

„Greičio viršijimo nuobaudos turėtų veikti prevenciškai ir skatinti vairuotojus keisti savo elgesį kelyje, atsakingiau žiūrėti į vairavimą ir vengti pažeidimų, tad baudą gavus operatyviai galėtume tikėtis realių pokyčių keliuose nei jas tiesiog vienu metu paskyrus po metų ar dviejų už visus prasižengimus kartu“, – pranešime sako vienas iš iniciatorių L. Savickas.

Šiuo metu galiojančiame Administracinių nusižengimų kodekse yra nustatyta, kad administracinė nuobauda gali būti paskirta ne vėliau kaip per dvejus metus nuo administracinio nusižengimo padarymo dienos. Šis terminas taikomas visiems nusižengimams be išimties.

Projektu siūloma nustatyti, kad už greičio viršijimą skirta bauda gyventojus pasiektų ne vėliau kaip per dvidešimt darbo dienų nuo administracinio nusižengimo padarymo dienos. Sutrumpintą nuobaudos skyrimo terminą siūloma taikyti tik už nustatyto greičio viršijimą.

Siūloma, kad pataisa įsigaliotų nuo šių metų liepos 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anglija

Anglija portretas
Anglijoje jei per dvi savaites bauda nepateikta baudos moketojui o ateina veliau jos moketi nereikia taip ir lietuvoje padarykit tai bus teisinga

Koks dar gali buti 20d???

Koks dar gali buti 20d??? portretas
Atsigaukit?! Koks gali but 20d? Sedekit patys ir rasykit jei nespejat, o jei neiseina, nenaudokit nelegaliai patvirtintu prietaisu, kurie jau dabar neatitinka metrologines patikros

visas sis reikalas turi but tvarkomas

visas sis reikalas turi but tvarkomas  portretas
maxsimum savaites laikotarpy .. o ne po 20 dienu ar po 20 metu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių