Quantcast

„SEMA show“: pagerbė tradicijas, žvelgė į ateitį

Po pertraukos surengtoje transporto technologijų parodoje "SEMA show" žinomiausi pasaulio gamintojai ir novatoriai pademonstravo įspūdingų projektų.

Vieta – Las Vegasas

Asociacija SEMA (angl. Specialty Equipment Market Association) buvo įkurta 1963-iaisiais JAV.

"SEMA show" – uždaro pobūdžio renginys, skirtas tik specialistams ir transporto priemonių profesionalams. Parodą sudaro teminiai sektoriai, tarp jų – instrumentų ir aksesuarų, ratų, padangų ir ratlankių, autoservisų įrangos ir paslaugų, elektronikos, alternatyvios energijos technologijų, istorinių ir sportinių automobilių, "Hot Rod Alley" ir puošybos (angl. tuning).

Pernai "SEMA show" buvo atšaukta dėl įsismarkavusios COVID-19 pandemijos. Šiemet ji įvyko įprastoje vietoje – Las Vegase (JAV), "Convention Center" teritorijoje.

Įelektrino legendą

Kompanija "Chevrolet" su savo "Chevy Beast" ir "1957 Chevy Bel Air 210 Project X" – tartum viena koja praeityje, o kita – ateityje.

"Chevy Beast" – keturių vietų konceptinis bekelės monstras, apautas 37 colių padangomis, varomas 6,2 l darbo tūrio 641 arklio galių (AG) variklio LT4 V8 "Chevrolet Performance".

"Chevrolet" inžinieriai, suvieniję jėgas su "Cagnazzi Racing" ir "MotorTrend" auksarankiais, legendinį 1957-ųjų benzininį "Chevy 210" pavertė elektriniu, tačiau išsaugojo jo klasikinę išorę.

Ličio jonų akumuliatorius (maksimalus energijos potencialas 30 kWh) ir variklis "eCrate" išspaudžia 340 AG.

"Šis projektas – pagarba tradicijoms ir jų pritaikymas ateičiai pasitelkiant naujausias technologijas", – sakė "MotorTrend" vienas vadovų Douglasas Gladas.

Energija – iš saulės

Atsižvelgę į pandemijos poveikį žmonijos gyvenimo būdui, naujų sprendimų pateikė namelių ant ratų konstruktoriai.

Vienas "Toyota" projektų – retro stiliaus "Tacoma Tacozilla". Jame, be kita ko, yra autonominis rezervuaras vandeniui, kurio ekstremaliomis sąlygomis pakaktų ir kompaktiniam dušui, virtuvėlei, ir tualetui.

Masyvesnis, modernesnis ir prabangesnis – bendrovių "Volta" ir "Grand Design" kelionių namas "Adventure Without Limits" su energijos kaupimo įranga. Pirkėjai gali pasirinkti bazinę versiją su 6 kWh akumuliatoriumi arba su talpesniu – 18 kWh.

Kompanija "Xponent Power" siūlo markizių stiliaus saulės energijos kolektorius (galimybės – daugiau nei 2 000 W), kuriuos galima sumontuoti prie bet kokio namelio ant ratų.

Išdalijo prizus

Kvapą gniaužė konceptinių visureigių ir rekonstruotų vintažinių relikvijų ekspozicijos, kuriose išsiskyrė "Jeep", "Ford", GMC modeliai.

Parodos lankytojai ilgėliau stabtelėdavo prie "Bug Out Gladiator" su 3 l darbo tūrio "EcoDiesel" V6 varikliu ir stulbinančia važiuokle arba prie antram gyvenimui prikelto 1947-ųjų "Dodge Chain Smoker", stebuklingai išgelbėto iš korozijos ir sąvartyno gniaužtų.

Specialiais "SEMA show" prizais apdovanoti geriausiais pripažinti trijų kategorijų visureigiai – naujasis "Ford Bronco", "Toyota Tacoma Overlanding" ir "Ford F-Series".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių