Quantcast

Seimo nariai iš naujo teikia pataisas dėl trumpesnio termino baudoms už greitį

Seimo nariai vėl teikia siūlymą numatyti trumpesnį terminą, per kurį vairuotojus turi pasiekti baudos už kameromis fiksuotus greičio viršijimo pažeidimus.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius su grupe parlamentarų iš naujo registravo Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kad administracinės baudos už kameromis fiksuotą greičio viršijimą turi būti paskiriamos per 60 darbo dienų.

Seime ši iniciatyva jau svarstyta, tačiau galutinėje stadijoje pirminiame projekte numatytas 60 dienų terminas buvo dar sutrumpintas iki 30 dienų. Parlamentas per priėmimą tokiam variantui nepritarė.

„Atmetėm dėl to, kad buvo sudarytos galimybės pažeidėjams išvengti atsakomybės, nes 30 dienų per mažas terminas, jei reikia patikslinti vairavusį asmenį, tarkime, jei firmai priklauso automobilis, mažiausiai reikia 45 dienų. 60 dienų yra glaustas, bet realiai pagristas terminas“, – BNS sakė K. Starkevičius.

Šiuo metu kodekse galioja bendra nuostata, kad administracinė nuobauda gali būti paskirta ne vėliau kaip per dvejus metus nuo nusižengimo padarymo dienos.

Grupė Seimo narių iš skirtingų frakcijų projektą sako teikiantys reaguodami į viešumoje atgarsį sukėlusius atvejus, kai už padarytus administracinius nusižengimus atsakingiems asmenims protokolai su administraciniu nurodymu sumokėti baudą atėjo vienu metu, sukaupti per kelis mėnesius.

„Tokiu būdu nusižengimus padariusiems asmenims ne tik atsiranda didelė finansinė našta, bet ir taikoma Administracinių nusižengimų kodekse numatyta sunkinančioji aplinkybė − pakartotinumas“, – aiškinamajame rašte teigia parlamentarai.

Pataisas registravo konservatoriai K. Starkevičius ir Andrius Kupčinskas, Liberalų sąjūdžio atstovas Andrius Bagdonas, Demokratų sąjungos atstovas Lukas Savickas, socialdemokratas Gintautas Paluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VON kaip OMON

VON kaip OMON portretas
visus tuos seimo veltėdžius.

zimbabves baudomatos

zimbabves baudomatos portretas
per pusdienibauda pateikia.... a geroves valstybes inter quadro turbo lektualai 60 dienu svarsto paskuj 2 men raso ...ir dar menesi pastu siuncia i neegzistuojanti adresa ir piktinasi ka laiku baudu nesumokejai uz nelogiska protu nesuvokiama vieskeliu zenklinimo taisykliu pazeidima..... savaite ir taskas.... kitu atveju nubaustasis turi turet teise temt guma lygiai tiek kiek truko baudos israsymas.... nu nenorit gyvent kaip zmones gyvenkim kai zydai

>okmnbvcfdtyuj

>okmnbvcfdtyuj portretas
Žinote kolega, dar suprasčiau jeigu tokia įstatymų lavina būtų pvz. valstybinių pažeidimų ir nusikaltimų srityje:D) Bet čia kalbama APIE GREIČIO VIRŠIJIMĄ kuris, tegul man atleidžia kitaip manantys, nėra baisus ir nuostolius nešantis dalykas. Nu pamanyk, viršijo greitį 10 km, kas čia per nusikaltimas kad jo įstatymų nagrinėjimu ar reglamentavimu TURI UŽSIIMTI VISŲ MŪSŲ RINKTAS SEIMAS - AUKŠČIAUSIA ŠALIES INSTITUCIJA! Tikrai idiotizmas aukščiausiam laipsny
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių