Quantcast

Seime – delsimas dėl vairuotojo pažymėjimo tapatybei nustatyti

Seime toliau stringa pataisos, siūlančios vairuotojo pažymėjimą pripažinti tinkamu dokumentu asmens tapatybei nustatyti.

Seimas ketvirtadienį nesutiko į darbotvarkę įtraukti Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisų – už balsavo 33 parlamentarai, prieš – 28, o susilaikė 17.

Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė pasiūlė klausimą įtraukti į darbotvarkę kitą savaitę. Biudžeto ir finansų komiteto vadovas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas taip pat sakė, kad kitą trečiadienį bus svarstymas dėl vairuotojo pažymėjimą pripažinimo tinkamu dokumentu asmens tapatybei nustatyti.

Iki šiol Seimas svarstyme buvo padaręs pertrauką, nes laukė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvados, kurią užsakė „valstiečiai“.  

STT įstatymo pataisose neįžvelgia korupcijos požymių, tačiau atkreipia dėmesį į  nuogąstavimus dėl galimų terorizmo finansavimo ir pinigų plovimo grėsmių.

STT nurodė, kad informacija apie pilietybę yra pagrindinis šaltinis renkant asmens identifikavimo duomenis, tuo metu vairuotojo pažymėjime pilietybė nenurodoma.

Nerimstant diskusijoms dėl Didžiosios Britanijos finansų startuolio „Revolut“ ir bankų pinigų plovimo skandalų, vairuotojo pažymėjimo naudojimui tapatybei nustatyti vis labiau priešinasi dalis Seimo narių. Šalininkai gi sako, kad tai paskatins investicijas į Lietuvą.

Vairuotojo pažymėjimas laikimas tinkamu asmens tapatybei nustatyti ir sąskaitą banke atsidaryti Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Danijoje, Islandijoje, Švedijoje, Čekijoje, Maltoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių