Quantcast

Teisė vairuoti lengvuosius motociklus – su B kategorijos pažymėjimu

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį priėmė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, kuriomis su papildomomis išlygomis išplėstos galimybės vairuoti lengvuosius motociklus.

Nuo rugpjūčio 1 dienos teisę vairuoti lengvuosius motociklus (A1 kategorijos transporto priemones) turės B kategorijos pažymėjimą turintys vairuotojai.

Už naujas įstatymo nuostatas balsavo 104 Seimo nariai, prieš – trys, susilaikė 18 parlamentarų, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Teisę vairuoti lengvuosius motociklus turės ne jaunesni kaip 24 metų asmenys, turintys ne mažesnį kaip dvejų metų B kategorijos transporto priemonių vairavimo stažą ir baigę A1 kategorijos transporto priemonių praktinio vairavimo mokymą. Mokymų tvarką turės nustatyti Susisiekimo ministerija arba jos įgaliota institucija.

A1 kategorijai priklauso motociklai, kurių variklio darbinis tūris didesnis kaip 50 cm3, bet ne didesnis kaip 125 cm3, galia neviršija 11 kW, o galios ir svorio santykis ne didesnis kaip 0,1 kW/kg, taip pat triračiai, kurių galia ne didesnė kaip 15 kW.

Šiuo metu asmenys, turintys vairuotojo pažymėjimu patvirtintą teisę vairuoti nuo A1 iki T kategorijos transporto priemones, taip pat įgyja teisę vairuoti AM kategorijos transporto priemones, t. y. mopedus.

B kategorijai priskiriami automobiliai, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 tonos, turintys ne daugiau nei aštuonias vietas keleiviams. Turint šios kategorijos pažymėjimą šiuo metu taip pat galima vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimai parengti pagal piliečio peticijoje pateiktus pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Kas tokie susilaikė nuo balsavimo? Ką jie veikia jei savo nuomonės neturi!!! Tokius kurie susilaiko AŠ nenoriu matyt Seime. O kaip Jūs mieli zmones ar norite maitint dykaduonius plevesqs kurie savo nuomones neturi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių