Quantcast

Ralio varžybose trofėjų siekė net 70 ekipažų

  • Teksto dydis:

Žurnalistų lenktynėmis vadinamo "Press rally" dalyviai savo meistriškumą ir automobilių galimybes demonstravo ne vien improvizuotose trasose, bet ir "Nemuno žiede".

26 kartą surengtas tarptautinis "Press rally" startavo Vilniuje, užsuko į Elektrėnus, Aukštadvarį, Kauno rajoną, Smalininkus, Veiviržėnus ir finišavo Klaipėdoje, kruizinių laivų terminalo teritorijoje.

Dėl "Sport", "Press" ir "Historic" įskaitos trofėjų varžėsi 70 ekipažų. Buvo etapų, kuriuose didžiausią persvarą turėjo ne tie, kurie gali džiaugtis šimtais arklio galių po kapotu, bet vairuojantys nedidelius, manevringus ir judrius automobilius.

Draudimo bendrovė BTA buvo įsteigusi apdovanojimą ekipažui, greičiausiai įveikusiam slidžią, klastingų posūkių ir aštrių kampų kupiną Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įrengtą trasą.

Ypatingo "Volfas Engelman" išbandymo dalyviai susirungė "Nemuno žiede": greičiausiai reikėjo įveikti neilgą slalomo trasą greta pagrindinės, taip pat – dukart kuo greičiau įveikti sujungtas senosios ir naujosios trasos atkarpas.

Daugiau nei 20-metį "Press rally" partneris, padangų gamybos ir technologinių inovacijų lyderis "Continental" paruošė staigmeną – tradicinį padangų komplektą padovanoti ne kažkuriam vienam greičiausiam ekipažui, bet suteikti progą dėl prizo pakovoti visiems pirmas vietas užėmusiems "Sport" ir "Press" įskaitų dalyviams.

Istorinių automobilių ("Historic") varžybose startavo ir ZAZ, ir "Ferrari".

Nugalėtojai

"Sport" įskaita: automobilių variklių tūris iki 2 000 kub. cm – Benediktas Bočkus ir Tomas Benetis ("Honda CRX"), 2 000–3 000 kub. cm – Edvinas Sabalys ir Edgaras Latiškevičius ("Porsche Boxster"), 3 000–5 000 kub. cm – Ignas Gelžinis ir Dalia Belickaitė ("Leon Sportstourer"), per 5 000 kub. cm – Karolis Raišys ir Justė Šataitė ("Jaguar F-Type").

"Press" įskaita: automobilių variklių tūris iki 2 000 kub. cm – Matas Buzelis ir Mantas Venckus ("Toyota MR-2 Roadster"), iki 2 000–3 000 kub. cm – Dainius Leonavičius ir Adomas Šablevičius ("Toyota Yaris GR"), iki 3 000–5 000 kub. cm – Ramūnas Fetingis ir Laura Fetingienė ("Cupra Formentor"), per 5 000 kub. cm – Žilvinas Pekarskas ir Giedrius Žiūra ("Seat").

"Historic" įskaita: Donatas Devenis ir Vaidas Jurka ("Volkswagen Scirocco").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių