Quantcast

Olandas Australijoje užbaigė „ilgiausią pasaulyje kelionę elektromobiliu“

  • Teksto dydis:

Vienas olandas sekmadienį Sidnėjuje užbaigė epinę 95 tūkst. kilometrų kelionę elektromobiliu, kuria siekė įrodyti tokių automobilių perspektyvumą kovoje su klimato kaita.

Wiebe Wakkeris (Vybė Vakeris) savo modifikuotu „Volkswagen“ universalu, pavadintu „mėlynuoju banditu“, nukeliavo per 33 pasaulio šalis ir teigia, jog tai yra ilgiausia istorijoje kelionė per pasaulį elektromobiliu.

Kelionė iš Nyderlandų iki Australijos užtruko kiek daugiau nei trejus metus. Ji buvo finansuojama žmonių iš viso pasaulio paaukotomis lėšomis. Žmonės taip pat leido pasinaudoti elektra įkrauti „banditą“, suteikė maisto ir vietą nakvynei.

Norėjau pakeisti žmonių nuomonę ir įkvėpti juos pradėti važinėti elektromobiliais, parodydamas tvaraus mobilumo privalumus.

W. Wakkeris keliavo per įvairias šalis, įskaitant Turkiją, Iraną, Indiją, Mianmarą, Malaiziją ir Indoneziją. Kelionės maršrutas priklausė nuo pasiūlymų, kurių vyras sulaukė savo tinklalapyje.

„Norėjau pakeisti žmonių nuomonę ir įkvėpti juos pradėti važinėti elektromobiliais, parodydamas tvaraus mobilumo privalumus, – sakė olandas. – Jeigu vienas žmogus gali iš vienos pasaulio vietos nukeliauti į kitą elektromobiliu, tad elektromobiliai tikrai yra perspektyvūs naudoti kiekvieną dieną.“

W. Wakkeris sakė, kad nemodifikuotas jo automobilis kelionėje būtų „suvalgęs“ 6,785 tūkst. litrų benzino. O modifikuotas automobilis vienu įkrovimu nuvažiuodavo 200 km. Olandas pasakojo, kad elektrai kelionėje išleido tik 300 JAV dolerių, ir didžiąją dalį šių pinigų jis išleido atokiuose ir retai apgyvendintose Australijos teritorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių