Quantcast

Nevairuojančių lietuvių – vis dar mažuma

  • Teksto dydis:

Tyrimai rodo, kad vis mažiau Lietuvos žmonių kasdien išsiverčia be automobilio, nevairuojančių mūsų šalies gyventojų per trejus metus gerokai sumažėjo.

Naujausiais duomenimis, mūsų šalyje prie automobilio vairo nesėda 28 proc. žmonių. Jie naudojasi viešuoju transportu, renkasi kitas transporto priemones arba automobiliuose sėdasi į keleivio vietas, rašoma pranešime.

Kasdienio gyvenimo be automobilio neįsivaizduojančių mūsų šalies žmonių skaičius kasmet auga. Šias tendencijas kuria vis didėjantis gyventojų siekis būti savarankiškiems. Prie to prisideda ir ekonominės sąlygos – už miesto arba mažesniuose Lietuvos miesteliuose gyvenantiems žmonėms sudarytos menkesnės galimybės naudotis viešuoju transportu. Jiems neturint asmeninės transporto priemonės sunku pasiekti darbovietę, vaikų ugdymų įstaigas ir kitas vietas, kuriose žmonės privalo apsilankyti kiekvieną dieną.

Tyrimų duomenimis, mažiausiai – vos 19 proc. – nevairuojančių yra 35–44 metų amžiaus, daugiausia – net 44 proc. – kasdien nesėdančių prie automobilio vairo žmonių sudaro jaunimas iki 19 metų. Prieš trejus metus didžiausia dalis – 66 proc. – tarp nevairuojančių buvo vyresni nei 56 metų žmonės.

"Regitros" statistika rodo, kad vairuotojų pažymėjimai dažniausiai išduodami aštuoniolikmečiams, tačiau tyrimai parodė, kad jie iškart nesėda prie automobilio vairo. 35–44 metų žmonių kasdienis maršrutas yra pats ilgiausias: jie ne tik vyksta į darbą patys, bet ir veža vaikus į ugdymo įstaigas, būrelius, kai kurie paveža ir pasiima iš darbo sutuoktinius, vyksta apsipirkti ir pramogauti.

Tyrimai parodė, kad automobilio Lietuvoje nevairuoja 23 proc. vyrų ir 33 proc. moterų. Prieš trejus metus kiekvieną dieną prie transporto priemonės vairo nesėsdavo 27 proc. vyrų ir 61 proc. moterų. Latvijoje yra daugiausia nevairuojančių žmonių. Kaimyninėje valstybėje prie vairo nesėda 32 proc. šalies gyventojų. Estijoje, kaip ir Lietuvoje, kasdien nevairuoja 28 proc. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,skaityti...,

...,skaityti..., portretas
esu nebeVAIRUOJANTIS...,

...,esu nebeVAIUOJANTIS,bet...,

...,esu nebeVAIUOJANTIS,bet..., portretas
nesiJAUCIU BLOGESNIS uz KITUS... TASKAS

prie vairo sėdau vėlai

prie vairo sėdau vėlai portretas
prie vairo sėdau vėlai ir labai gailiuosi - galiu pasakyti gyvenimas praėjo pro šalį, kai nevairavau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių