Quantcast

Naujovė Raseinių rajone: nemokamos kelionės vietiniais maršrutais

  • Teksto dydis:

Nuo liepos Raseinių rajone keleiviai nemokamai važiuos priemiesčio ir miesto reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais.

Tokį sprendimą praėjusią savaitę priėmė rajono savivaldybės taryba.

Savivaldybė įsipareigojo kompensuoti „Raseinių autobusų parkui“ išlaidas, patirtas dėl nemokamo keleivių vežimo.

Raseinių rajono savivaldybės Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Lina Vaitiekienė teigė, kad per mėnesį iš keleivių, vykstančių priemiesčio maršrutais, surenkama vidutiniškai 4311 eurų.

„Tikėtina, kad savivaldybės biudžete reikėtų papildomai skirti iki 52 tūkst. eurų per metus negautoms pajamos kompensuoti“, – teigė ji.

Kita vertus, savivaldybės taryba tuo pačiu pritarė kelių maršrutų panaikinimui, todėl tai leis per metus sutaupyti apie 36 tūkst. eurų.

Nuo praėjusių metų rugsėjo nemokama pavėžėjimo paslauga teikta keliaujantiesiems Raseinių miesto maršrutais.

Anksčiau nemokamam viešajam transportui yra pritarusios Mažeikių, Šilalės, Tauragės, Plungės, Varėnos, Rokiškio, Kelmės rajonų savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robkė

Robkė portretas
Dabar moka važiuojantys, paskui mokės visi, per vandenį, šilumą, komunalines paslaugas.

kaimietė

kaimietė portretas
Geriau jau liktų mokama ir autobusų būtų,o dabar ,kad ir važiuoja autobusai,bet kaimuose nestoja,tai kokia iš jų nauda.Taip yra Prienų raj.Prašai vairuotojo,kad sustotų,sako negaliu,baudą gausiu,jai kas paskūs,Tai išvis kam tos stotelės kaimuose.Kelkraščiai po rekonstrukcijos visai siauri,kai prasilenkia "fūros",tai labai greit gali pakliūti po ratais.Valdininkai važiuoja nuo durų iki durų,tai jiems tokios bėdos nesuprantamos.

senis

senis portretas
paskaičiavus tur būt būtu pigiau darmai vežiot nei išlaikyt armija valdininku ir kontrolierių
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių