Quantcast

Metų sunkvežimio rinkimai: titulo sieks šeši konkurentai

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamuose "DKV LIVE Metų sunkvežimis 2021" rinkimuose varžysis šeši dalyviai.

Gamintojams – karštymetis

Naujausius savo sunkvežimius į išbandymus delegavo "Ford", "Iveco", MAN, "Mercedes-Benz", "Scania", "Volvo" gamintojai.

Anot Gintauto Šutavičiaus, "DKV LIVE Metų sunkvežimis 2021" rinkimų projekto vadovo, transporto pasaulis dėl išaugusių elektroninės prekybos apimčių ir kitų ekonominių priežasčių išgyvena pakilimo laikotarpį, o sunkvežimių gamintojai gauna didelius užsakymus iš vežėjų.

Eksperto teigimu, jeigu vilkikas būtų užsakomas dabar, jis greičiausiai būtų pristatytas tik šių metų rudenį.

Rinkimų mecenate tapusi mobilumo paslaugas transportui teikianti bendrovė "DKV Mobility" pastebi ir tai, kad kai kurie vežėjai renkasi ir investicijas į pažangias transporto technologijas, tokias kaip telematikos sistema DKV LIVE, leidžiančias sunkvežimių stebėjimą realiu laiku, valdančias degalų sąnaudas, mokančias ekonominio vairavimo ar padedančias išmaniai suplanuoti maršrutą.

Viena kategorijų – "Eko"

G.Šutavičius atkreipė dėmesį, kad "DKV LIVE Metų sunkvežimis 2021" rinkimuose bus naujausi sunkiasvoriai, tačiau nebūtinai apie naujumą kalbės pasikeitusi sunkvežimių išvaizda. Tą lemia rinkos specifika.

Sunkvežimiai dažnai atsinaujina ne išore, o vidumi: naujinami varikliai ar jų mazgai, kurie turi didelės įtakos degalų sąnaudoms ar emisijoms, taip pat transmisijos, saugumo sistemos.

"Sunkvežimiai dažnai atsinaujina ne išore, o vidumi: naujinami varikliai ar jų mazgai, kurie turi didelės įtakos degalų sąnaudoms ar emisijoms, taip pat transmisijos, saugumo sistemos. Todėl kai kurie pristatomi modeliai galbūt iš išorės ir neatrodys kažkuo labai pasikeitę, tačiau neabejotinai bus naujausi rinkoje", – kalbėjo jis.

"DKV LIVE Metų sunkvežimis 2021" bus renkamas mažiausiai trijose kategorijose: vilkikų, iki 7,5 t ir "Eko".

Anot G.Šutavičiaus, aršiausia kova laukia vilkikų ir "Eko" kategorijose.

Alternatyviųjų degalų jau yra įvairių, pasaulyje atsiranda elektra ar net vandeniliu varomų sunkvežimių, o šių metų rinkimuose populiariausi alternatyvūs degalai – dujos.

"Turėsime net kelis šios kategorijos dalyvius. Kai kurie atskleidė, kaip turėdami sunkvežimius, varomus dujomis, jaučiasi rinkoje. Yra įmonių, kurios tvirčiau jaučiasi alternatyviųjų degalų nei tradicinėje, dyzelinu varomų sunkvežimių, kategorijoje", – atskleidė G.Šutavičius.

Finalas – gegužę

"DKV LIVE Metų sunkvežimis 2021" dalyvių pristatymas numatytas balandžio 28-ąją Vilniuje, parodų centre "Litexpo".

Išsirikiuos šie modeliai: "Ford F-Max", "Iveco Sway", MAN TGX, "Mercedes-Benz Actros", "Scania R" ir "Volvo FH".

Gegužės 7–9 d. planuojama bandymų stovykla Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome, o finalas ir nugalėtojų apdovanojimas – gegužės 15 d.

Tarp vertinimo kriterijų – saugumas, degalų sąnaudos bei CO2 emisijos, eksterjero ir interjero dizainas, ergonomika ir vairuotojo patogumas, transmisija, variklis, aptarnavimo kaštai.

Geriausio sunkvežimio rinkimai, kuriuos organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas, bus rengiami kas dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei jau

Jei jau portretas
ir Ford su Iveco - tada viskas aisku... Beje,kada gamintojai susimastys apie vairuotojus!? Juk 90 cm prailginti kabinas - leista jau nuo pernai!

Ten,

Ten, portretas
kur sitie zaislai net neuzsiveda salta ryta.

Vata

Vata portretas
O kur rusu sedevrai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių