Quantcast

Lipdukas gali būti nebylus liudininkas

Skelbimų portaluose pilna automobilių, kurie kadaise buvo naudojami kaip taksi. Pirkėjai tokių transporto priemonių paprastai vengia, tačiau ar visais atvejais abejonės – pagrįstos?

Rizika ir išlaidos

Transporto priemonių istorijos ataskaitas teikiančios įmonės „carVertical“ duomenimis, populiariausios taksi automobilių markės – „Mercedes-Benz“ (28,99 proc.), „Volkswagen“ (14,41 proc.), „Škoda“ (12,32 proc.), „Volvo“ (10,87 proc.), BMW (5,81 proc.).

Populiariausi taksi modeliai – „Mercedes-Benz E-Class“ (17,9 proc.), „Škoda Superb“ (7,7 proc.), „Volkswagen Passat“ (6,1 proc.), 5-os serijos BMW (5 proc.), „Volvo V70“ (4,7 proc.), „Škoda Octavia“ (4,1 proc.), „Mercedes-Benz V-Class“ (3,5 proc.), „Mercedes-Benz C-Class“ (2,8 proc.), „Audi A6“ (2,1 proc.), „Volvo V90“ (2,1 proc.).

Populiariausi taksi automobiliai – „Mercedes-Benz“, „Volkswagen“, „Škoda“.

Kodėl geriau nepirkti buvusio taksi automobilio?

Jis gali būti nuvažiavęs šimtus tūkstančių kilometrų, todėl nemažai svarbių dalių gali būti susidėvėjusios. Net jei automobilis buvo gerai prižiūrimas, didelė rida vis tiek yra reikšmingas rizikos faktorius.

„Ar pirkėjai turėtų vengti taksi automobilių? Spręsti patiems, vis dėlto bet kokio automobilio kaina turėtų atspindėti jo tikrą būklę, kuri priklauso nuo to, kaip automobilis buvo naudojamas. Taksi automobiliai gali pareikalauti nemažai išlaidų, nes dažnai būna itin susidėvėję“, – sakė automobilių rinkos ekspertas ir „carVertical“ komunikacijos vadovas Matas Buzelis.

Tenka dideli krūviai

Daugiausia taksi važinėja mieste, tad smarkiai apkraunamas variklis, stabdžiai, važiuoklė.

Automobilis su panašia rida, kuris daugiausia buvo eksploatuojamas greitkeliuose, bus daug geresnės būklės.

Taksi automobilių interjeras (ypač galinė sėdynė) gali būti smarkiai susidėvėjęs. Dauguma žmonių saugo savo transporto priemones, o taksi keleiviai į vidų lipa snieguotais batais, šlapiomis striukėmis.

Kita vertus, taksi parkus paprastai sudaro patikimos transporto priemonės, pasižyminčios gera reputacija ir galinčios nuvažiuoti daugybę kilometrų.

Odometras ar spalva?

Kaip žinoti, ar automobilis buvo naudojamas kaip taksi? Paprasčiausias būdas – patikrinti jo istoriją. Kitu atveju gali būti sunku gauti šią informaciją, nes nesąžiningi pardavėjai tokius faktus slepia, odometro rodmenų klastojimas – paplitęs reiškinys.

Automobilio spalva taip pat gali daug papasakoti apie jo praeitį – daugybė miestų naudoja vienos spalvos taksi, kad juos būtų lengva atskirti gatvėje.

Kai kurie modeliai, gaminti taksi paslaugoms teikti, net turi specialią kėbulo spalvą.

Perkant naudotą automobilį svarbu atidžiai apžiūrėti jo išorę, nes gali matytis, kur buvo priklijuoti taksi lipdukai. Jie uždengia tam tikrus plotus nuo saulės, tad tos vietos gali būti ryškesnės ir aiškiai matomos, liudijančios, kad transporto priemonė naudota kaip taksi.


Šiame straipsnyje: taksitaksi automobilislipdukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Normaliose salyse

Normaliose salyse portretas
taksi auto itin priziurimi ir ju kokybe tikrai geresne,nei "bobules tik i baznycia".

kiesa

kiesa portretas
Vėl carvertical reklama
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių