Quantcast

Laimėjimas: vairuotojų lyderis sės ant dviračio

  • Teksto dydis:

Geriausias Lietuvos metų vairuotojas – šiaulietis Donatas Urbelis, tarp tradicinio konkurso laureatų – vilniečiai Olga Židovlenkova ir Mantas Andriuškevičius.

Tradiciniame Lietuvos žurnalistų autoklubo (LŽA) rengiamame konkurse šiemet dalyvavo daugiau nei 100 vairuotojų, o į finalo etapą Šiauliuose pateko dešimt.

Pirmiausia finalininkams reikėjo įveikti "Regitros" išbandymą – Kelių eismo taisyklių (KET) užduotis.

Vėliau galvą sukti teko prie skysčių atpažinimo testo. Prieš akis turėdami net keliolika margaspalvių buteliukų, kuriuose esančius skysčius buvo galima uostyti, plakti, tik ne ragauti, konkurso dalyviai turėjo teisingai įvardyti, kas yra kas. Šią rungtį prižiūrėjęs teisėjas reziumavo: vairuotojai lengviausiai atpažino "Coca Cola" ir dezinfekcinį skystį.

Daug emocijų sukėlė egzaminas "Pažink "Škoda" automobilį". Buvo paruoštos kasdieniškos užduotys, tačiau vargti teko ne vienam vairuotojui. Teisėjo Renaldo Gabarto duomenimis, sudėtingiausias išbandymas buvo sureguliuoti automobilio priekinio stiklo valytuvus – problemų išvengė vos du konkurso dalyviai.

Egzamino „Pažink „Škoda“ automobilį“ užduotys buvo kasdieniškos, tačiau vargti teko ne vienam vairuotojui.

Toliau – Lietuvos automobilių rinkos aktualijos, naujasis registracijos mokestis. Pagal pateiktus techninius automobilio duomenis ir "Regitros" skaičiuoklę konkurso dalyviai privalėjo konstatuoti, kokio dydžio mokestį tektų būsimam savininkui sumokėti.

Teko prisiminti ir mechanikos žinias bei su jomis susijusias lietuvių kalbos taisykles. Pavyzdžiui, pažvelgus vien į "Autoaibės" detalių viktorinos" nuotrauką pasakyti, kokią detalė nufotografuota ar prisiminti, kaip taisyklingai lietuviškai reikia vadinti babiną, stoikę, fyškę, stupicą, suportą, septyniolika detalių pavadinimų buvo užrašyti žargonu.

Lyderė: O. Židovlenkova geriausia Lietuvos vairuotoja pripažinta jau trečią kartą.

Konkurso finalą vainikavo praktinės užduotys – kiekvienas dalyvis sėdo prie "Škoda Octavia" vairo. Teko dukart įveikti trasą tokiu greičiu, kad abiem atvejais galutinis rezultatas būtų daugmaž vienodas, arba atbulomis manevruoti tarp autodromo vandens kliūčių.

Susumavus visų užduočių rezultatus paaiškėjo, kad sėkmingiausiai pasirodė D.Urbelis – šiaulietis surinko 164 taškus. Jis apdovanotas išskirtiniu "Škoda" dviračiu.

Į pirmą penketuką taip pat pateko Benediktas Bočkus ir Kęstutis Pukas (abu po 149 tšk.), Tomas Kuprys (147 tšk.) bei Karolis Šimkus (142 tšk.).

Geriausiu jaunuoju vairuotoju pripažintas 133 tšk. pelnęs M.Andriuškevičius, o Lietuvos metų vairuotoja – 84 tšk. surinkusi O.Židovlenkova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių