Quantcast

„Kauno rudens“ rekordas: startavo 115 ekipažų

  • Teksto dydis:

Tradicinis, jau 47-as, ralis "Kauno ruduo" pranoko visus šiemet Lietuvoje įvykusių automobilių sporto renginių masiškumo rekordus.

Pagerbė legendas

Prie varžybų, skirtų pagerbti legendinius automobilių sporto meistrus Arvydą ir Kastytį Girdauskus, starto linijos Kaune, Rotušės aikštėje, išsirikiavo net 115 ekipažų.

"Tai geriausias mano buvusių bendražygių atminimo įprasminimas", – kalbėjo Lietuvos automobilių klubo (LAK) garbės prezidentas Stasys Brundza.

K.Girdauskas (1943–1996) ir A.Girdauskas (1945–1999) – daugkartiniai SSRS automobilių ralio čempionai bei Tautų spartakiadų nugalėtojai, tarptautinių varžybų laimėtojai ir prizininkai.

"Kauno rudens" dalyviai varžėsi dviem grupėmis, vienai iš jų šios varžybos buvo Lietuvos mini ralio čempionato ketvirtas etapas.

Įteikti garbingi prizai

Nedalyvaujančių mini ralio čempionate laukė 103,51 km su penkiomis greičio ir tikslaus važiavimo rungtimis. Sėkmingiausiai pasirodė Adomas Petrovas su šturmanu Audriumi Šošu, važiavę VAZ-2101 automobiliu.

Nugalėtojai vos 1,1 sek. pranoko Jurijų Sepovą su Henriku Pupeliu ("Lada Samara") bei Alfredą Štarą ir Karolį Šereiką ("Mazda MX5").

Aplenkusios 30 ekipažų penktą vietą užėmė Agnė Mažeikienė su Vaida Danieliūte ("Honda CRX").

Šios įskaitos dalyvius bene labiausiai džiugino už atskirose greičio rungtyse pasiektus rezultatus iškovotos buvusių bendražygių atminimo taurės.

Sporto meistro Vytauto Federavičiaus atminimo taurę pelnė Modestas Jakas su Silverijumi Lapėnu, o buvusio Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidento Sigito Alesiaus taurę – Rimantas Kairys ir Saulius Dargys.

Jauniausia "Kauno rudens" dalyvė, 12-metė Kotryna Matijošaitytė su Robertu Aleksynu džiaugėsi Evaldo Čerškaus taure.

Eugenijui Tumalevičiui ir Sergejui Timofejevui įteikta Romualdo Barkausko, A.Petrovui ir A.Šošui – Anatolijaus Jankūno, Arvydui Šėgždai ir Aleksandrui Kolesničenko – Vidmanto Čiutelės, o Algimantui Mauliui su Antanu Andrijonu – Leontijaus Potapčiko taurės.

K.ir A.Girdauskų atminimo taurę pelnė geriausių rezultatų pasiekęs sporto meistrų veteranų ekipažas – Andrius Čygas ir Sigitas Januška.

Lenktyniavo ir neįgalieji

Lietuvos mini ralio čempionato dalyviams teko įveikti 169,07 km Kauno miesto ir rajono bei Šakių savivaldybės teritorijomis su trimis rungtimis ant žvyro ir vienuolika – ant asfalto dangų.

Pirmąsias vietas užėmė Vidmantas Petronis su Greta Vėsaite (klasė SGC-I), Lukas Gordonas su Inga Surdokiene (SGC-1), Aidas Valuckas su Gabriele Aleksynaite (SGC-2), Vytautas Venslovas su Steponu Mickevičiumi (SGC-3), Karolis Balčiūnas su Eriku Sevriukovu (SGC-4), Darius ir Benas Venckai (V), Tautvydas Kerpauskas su Mindaugu Navicku (IS), Audrius Masilionis su Aivaru Stalgaičiu (OC), Marius Obeliūnas su Marcelinu Sorokinu ("Lada").

Tarp lenktyninkų su negalia sėkmingiausiai pasirodė Algimantas Kojis ir Vytautas Bareckas, aplenkę Rolandą ir Ramintą Šukius bei Raimondą ir Mindaugą Dabužinskus.

Komandų įskaitoje pergalę šventė Kauno autoklubas (109 taškai). Vos 4 tšk. atsiliko "Pilėnų" atstovai, trečią vietą užėmė "Rally 4 Fun" lenktynininkai (90 tšk.).

Akį traukė klasika

"Kauno ralio" žiūrovų akį Rotušės aikštėje traukė nesenstanti klasika – istoriniai automobiliai.

Arvydas ir Donatas Pauliukai vairavo gražuolį REO 1929, Gintautas ir Nelė Miškiniai – "Oakland", Artūras ir Gintarė Mačiutos – "Plymouth Deluxe", Gintaras Alenčikas ir Ineta Žičkutė – "Buick Sport Roadster", o LAK klasikinių automobilių padalinio vadovas Šarūnas Žitkevičius su žmona Aušra – 1931-ųjų "Chrysler CM".

Daugiausia tarp senolių buvo "Mercedes-Benz" automobilių, visi – skirtingų modelių ir skirtingo amžiaus.

Išskirtinio dėmesio susilaukė ir lyg ką tik nuo konvejerio nuriedėjusi buvusios Vokietijos Demokratinės Respublikos (VDR) žvaigždė – nūnai itin retas "Trabant".

Žiūrovai nesiskirstė ir lenktynininkams palikus varžybų vietas. Bene pirmą kartą per visą "Kauno rudens" istoriją renginį lydėjo plati edukacinė programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių