Quantcast

Kaip paruošti automobilį prieš jo pardavimą? (svarbiausi aspektai)

  • Teksto dydis:

Automobilio pardavimas – nemenkas iššūkis. Nors parduoti tikrai tvarkingą transporto priemonę Lietuvoje ir visoje Rytų Europoje vis dar nėra labai populiaru, vakarietiškoje ir šiaurietiškoje Europos dalyje gyvenantiems pardavėjams tai savaime suprantamas dalykas. Ko reikėtų iš jų pasimokyti ir kokių klaidų nedaryti norint greitai parduoti automobilį.

Pardavimą pagreitins esminiai žingsniai: remontas, švara, kokybiškos nuotraukos ir teisingai bei išsamiai parašytas skelbimas.

Todėl esminis žingsnis – remontas. Tuomet seka švara. Labai svarbu automobilį išplauti tiek viduje, tiek išorėje. Švarą palaikyti ir viso pardavimo metu taip pat patartina.

Kitas žingsnis – fotografavimas. Fotografuoti tamsoje, tamsiame garaže ar gražiame gamtos peizaže, bet iš tokio atstumo, kad automobilį vos galima įžiūrėti – būtų klaida.

Žmonės automobilį nori matyti kuo aiškiau, tai padeda įvertinti jo būklę dar prieš skambinant pardavėjui ar prieš važiuojant jo apžiūrėti. Nuotraukose būtinai turi matytis išorė, salonas, bagažinė ir variklis.

Kitas žingsnis – skelbimas. Talpinti skelbimą į miestelio laikraštį nėra blogai, tačiau reikia įvertinti skelbimo sklaidą. Norint, kad pardavimas neužsitęstų iki metų, jį talpinkite specialiose svetainėse. Galite rinktis mokamą ir nemokamą variantą.

Pagrindinis skirtumas – lankytojų skaičius. Kuo populiaresnis puslapis, tuo daugiau žmonių jį pamatys. Taip pat patartina skelbimą patalpinti ir užsienio rinkai pritaikytose platformose. Žinoma, ne ką mažiau svarbi yra automobilio kaina. Ji turi atitikti automobilio būklę.

Viena dažniausiai daromų klaidų – realybės neatitinkanti kaina ir pagražintas skelbimas. „Nupieštas“ idealaus automobilio vaizdas kelia įtarimų. O profesionalo pagalba parduodant transporto priemonę gali pagreitinti ir palengvinti pardavimo procesą. Pavarčius skelbimus atrodo, kad visi jie be įbrėžimų, praplyšusių salonų ar padaužytų kapotų.

Pardavėjas neretai bando dangstyti ir savo nesąžiningą pardavimo būdą. Pasakoja, jog visi taip daro ar teigia, kad tai – nenaujas automobilis ir tikėtis per daug iš jo nereikėtų. Tai mažina pasitikėjimą pardavėjais.

Tinkamai ir sąžiningai vadovaujantis šiais žingsniais tvarkingą automobilį galite parduoti net per vieną dieną. Tačiau realiausias laikas yra 1-3 mėnesiai. Būkite sąžiningi, vadovaukitės protu ir šis darbas neprailgs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių