Quantcast

Kaip nesuabejoti asmeniniu alkotesteriu?

  • Teksto dydis:

Alkoholio vartojimas ir vairavimas – nesuderinami dalykai. Tikrinantis blaivumą alkotesteriais, gali kilti keblumų, jei nesilaikoma taisyklių.

Pateikiame keletą universalių patarimų, kuriais vadovaujantis, tikimybė patekti į nemalonias situacijas sumažėja iki minimumo.

Pirma taisyklė. Asmeninis alkotesteris neturi būti naudojamas kaip priemonė, leidžianti nuspręsti vairuoti automobilį išgėrus alkoholio. Tai akcentuojama visose alkotesterių instrukcijose. Apie tai primenama įsigyjant asmeninius alkotesterius.

Antra taisyklė. Jei asmeninis alkotesteris rodo daugiau nei nulį, vadinasi, tikrai yra aptikta alkoholio. Gali būti taip, kad alkotesteriu besitikrinantis žmogus yra girtėjimo fazės, o alkoholio koncentracija organizme dar didėja, todėl nereikėtų spėlioti, koks rezultatas galėtų būti po kurio laiko, vienintelis teisingas sprendimas – nevairuoti.

Trečia taisyklė. Blaivumo tikrinimas asmeniniu alkotesteriu turi būti atliekamas tik praėjus 15–20 min. po alkoholio vartojimo. Kadangi niekada nesame tikri, ar maisto produktų sudėtyje nėra alkoholio, blaivumą tikrinti geriau praėjus būtent šiam nurodytam laikui. Po valgio ar gėrimų vartojimo. Per šį laiką neliks pašalinio alkoholio burnoje ir viršutiniuose kvėpavimo takuose.

Ketvirta taisyklė. Alkotesteriai turi būti laiku patikrinti ir, jei reikia, sukalibruoti. Nesilaikant patikrinimo terminų, didėja tikimybė, kad alkotesterio parodymai nebus tikslūs.

Penkta taisyklė. Jei ruošiatės vairuoti ir prieš tai ketinate pasitikrinti blaivumą, nepasitikėkite ne savo asmeniniu alkotesteriu. Asmeniniam naudojimui skirti alkotesteriai nustatytu laiku turi būti patikrinami ir, jei reikia, sukalibruojami. Jei asmeninis alkotesteris ne jūsų, niekada nebūsite tikri, ar prietaisas patikimas.

Šešta taisyklė. Alkotesterio tikslumą, kaip ir kitus patikimumo ar prietaiso tarnavimo laiko rodiklius, nulemia jutiklio dydis. Kuo jutiklis didesnis, tuo alkotesterio techninės charakteristikos bus geresnės.


Šiame straipsnyje: alkotesterisblaivumastaisyklės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnis

Vilnis portretas
Negerti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių