Quantcast

„Jaguar“ ir „Shell“ sukūrė pirmąją pasaulyje ,,in-car“ mokėjimo sistemą

  • Teksto dydis:

„Jaguar“ vairuotojai nuo šiol už degalus gali sumokėti neišlipdami iš savo automobilio. Jie tai gali atlikti liečiamajame savo automobilio ekrane, naudodamiesi specialiąja „Shell“ programėle. Ši programėlė yra vienas iš kelių patobulinimų, planuojamų „Jaguar F-PACE“, „Jaguar XE“ bei „Jaguar XF“ modeliuose. Mokėjimo būdą ,,in-car“ sukūrė „Jaguar“, bendradarbiaudama su „Shell“ degalinių tinklu.

Be įdiegtos programėlės, šiuose modeliuose bus patobulintas dyzelinių bei benzininių „Ingenium“ variklių našumas, atsiras kelios patogios gestais atliekamos funkcijos, pavyzdžiui, pajudinus koja po bagažine, atsidarys jos dangtis.

Užuot laukę eilėje degalinės parduotuvėje, „Jaguar“ klientai gali taupyti laiką ir daug patogiau įsipilti degalų bei už juos sumokėti. Tereikia tik atvažiuoti į degalinę, liečiamajame automobilio ekrane pasirinkti „Shell“ ikonėlę, degalų stotelės numerį, pageidaujamą kiekį, įsipilti ir, grįžus į automobilį, sumokėti naudojant „PayPal“ ar „Apple Pay“ mokėjimo sistemas.

Sumokėjus, ekrane matysis elektroninis kvitas, tad vairuotojai galės ramiai palikti degalinę žinodami, kad neliko skolingi. Be to, elektroninį kvitą vairuotojai gaus į savo el. pašto dėžutę, tad jį bus galima įtraukti į elektroninę išlaidų apskaitą.

„Pasaulyje, kuriame mokėjimas grynaisiais pinigais praranda populiarumą, klientai vis dažniau naudojasi elektroninėmis mokėjimo priemonėmis. Atliekant mokėjimą ,,in-car“, už degalus klientai gali sumokėti net jei jie pamiršo namuose piniginę“, – sakė Peteris Virkas, „Jaguar ir Land Rover“ ateities technologijų direktorius.

Skirtingai nuo šiuo metu paplitusių mokėjimų telefonu, „Shell“ bei „Jaguar“ pritaikė kitokį – paprastą, bet tuo pačiu labai patikimą būdą, kuris naudoja geografinės vietos technologiją bei debesija paremtą išankstinį mokėjimą su „PayPal“ ar „Apple Pay“ pinigine.

„Tai, ką sukūrėme, bendradarbiaudami su „Jaguar Land Rover“, yra dalis mūsų įsipareigojimo nuolat tobulinti klientams siūlomas mokėjimo galimybes. Mes nuolat rūpinamės kaip padaryti trisdešimties milijonų klientų keliones paprastesnėmis ir patogesnėmis“, – kalbėjo Davidas Bunchas, „Shell“ pasaulinės rinkos mažmeninės prekybos vadovas.

„Shell“ programėlę jau gali atsisiųsti Jungtinės Karalystės klientai, o per 2017 metus programėlė bus pasiekiama likusių rinkų vartotojams.

Nauja technologija leidžia vairuotojams mokėjimą atlikti saugiai, nesinaudojant mobiliuoju telefonu kelyje. Kadangi mokėjimas atliekamas per internetą, vairuotojas automobilio ekraną įjungs tik tuomet, kai saugiai stovės, o ne vairuodamas.

2018 metų „Jaguar F-PACE“, ,,XF“ ir ,,XE“ naujienos

Naujoji mokėjimo programėlė bus prieinama „Jaguar F-PACE“, „Jaguar F-TYPE“, „Jaguar XF“ ir „Jaguar XE“ bei naujausiuose „Land Rover“ modeliuose.

2018 metų „F-PACE“ patobulinimuose jau suplanuotas naujas veiksmingas dyzelinis variklis, kurio anglies dvideginio emisija į aplinką – 126 g/km, o degalų šimtui kilometrų jis naudos 4,8 litro. Variklių gamą papildys du naujokai: aukšto efektyvumo 240 AG dyzelinis bei naujas, pažangus 250 AG „Ingenium“ benzininis.

Prabangiame sportiniame sedane „Jaguar XF“ be jau minėtų variklių bus galima pasirinkti ir naują 200 AG „Ingenium“ benzininį variklį. O rafinuotas sportinis sedanas „Jaguar XE“ bus aprūpintas naujais keturių cilindrų „Ingenium“ benzininiais 200 AG  bei 250 AG varikliais. 200 AG variklis dirbs išvien su galinių varančiųjų ratų transmisija, o 250 AG variklio versija, dirbs su galinių bei visų varančiųjų ratų automatinėmis transmisijomis. Daugiau dinamikos ieškantys vairuotojai galės pasirinkti patobulintą „Jaguar XE S“ versiją su 380 AG 3 litrų darbinio tūrio V6 varikliu.

Abu šie sportiniai modeliai turės integruotą gestų funkciją – bagažinė atsidarys po ja mostelėjus koja. Tai palengvins daiktų sudėjimą ar išėmimą iš bagažinės. „Jaguar“ konfigūracinės dinamikos technologija bus įdiegta kaip atskira funkcija, leidžianti vairuotojams individualizuoti pavarų dėžės, akceleratoriaus bei vairo darbo režimus. Patogumo suteiks ir 12,3 colių trimatės navigacijos liečiamasis ekranas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių