Quantcast

Ištvermės lenktynės įdomios ir pradedantiesiems

  • Teksto dydis:

Praūžus Palangos 1006 km lenktynių maratono savaitgaliui, lenktynių profesionalai vėl žvilgteli į kalendorių skaičiuodami, kiek laiko teliko iki kitų ištvermės lenktynių.

Kitas etapas ir data, kai technika ir patys sportininkai turėtų būti pasiruošę varžyboms, – jau rugpjūčio 16–18 d., kai visas šurmulys persikels į Rygą.

Čia jau keletą metų iš eilės rugpjūčio lenktynių tradiciją kuria "Riga Summer Race" festivalis. Šiemet čia vyks ne tik Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas. Šių lenktynių metu bus pristatyta ir visai nauja lenktynių serija, skirta pradedantiems sportininkams, kurių taikinyje – ištvermės ("endurance") lenktynių formatas.

Būtent tokio tipo lenktynių mėgėjams, kuriems užtenka stebėti kitas komandas, besiruošiančias lenktynėms ir norintiems startuoti, pristatomos "Nankang Endurance Academy" lenktynės, debiutuosiančios "Riga Summer Race" fiestoje. Organizatorių teigimu, tai biudžetinės dviejų valandų trukmės ištvermės lenktynės, leisiančios ne tik pajusti tokio formato lenktynių esmę, bet ir auginti naujas konkurencingas profesionalų komandas.

"Nankang Endurance Academy" dalyviai, pagal techniką, kuria planuoja dalyvauti, bus skirstomi į tris klases: "A2000", "A3000" ir "A3000+". Kiekvieną komandą gali sudaryti vienas arba du dalyviai, nepriklausomai nuo to, privalomai sustojantys 5 min. pertraukėlės arba vairuotojams pasikeisti, įsipilti degalų ir dėl nedidelių taisymo darbų. Siekiant, kad visi turėtų kaip galima panašesnes konkurencines sąlygas, komandoms privaloma naudoti "Nankang AR1" padangas.

Kyla klausimas: ar reikia atskiros ištvermės lenktynių serijos, kai yra vis populiarėjanti "BEC 6H" serija? Į tai atsakė pats "Baltic Touring Car Championship" lenktynių serijų organizatorius Andis Meilandas. Pasak jo, šiuo metu, varžybų lygis Baltijos šalių šešių valandų ištvermės lenktynėse – itin aukštas. Užtenka pažvelgti į komandas, kurios varžosi, į jų techniką. Tiek viena, tiek kita – profesionalaus sporto atstovai. Ką tuomet daryti tiems, kurie turi mažesnius biudžetus, mažiau patirties, bet tokį pat norą varžytis? Tam ir sukurtos "Nankang Endurance Academy" lenktynės.

Čia dalyviai gali gauti atsakymus ar jiems iš tiesų priimtinas toks formatas, išmėginti savo pačių įgūdžius ir automobilių ištvermę važiuojant ne tik sprinto tipo lenktynėse. Daug klausimų, daug nežinomųjų ir štai vienos naujos lenktynės, skirtos į juos atsakyti. "Riga Summer Race 2019" bus šių lenktynių debiutas.


Šiame straipsnyje: Riga Summer Racelenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių