Quantcast

Reidas: įkliuvo ir neblaivūs paspirtukininkai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje surengtos tikslinės prevencinės priemonės – transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimų – rezultatas: pradėti 35 ikiteisminiai tyrimai.

Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (European Roads Policing Network) iniciatyva per savaitę Lietuvos pareigūnai šalies keliuose patikrino daugiau nei 40 120 asmenų, vairavusių motorines transporto priemones, blaivumą.

179 vairuotojai buvo neblaivūs, iš jų 35 (arba 20 proc.) pradėtas ikiteisminis tyrimas, nes neblaivumas viršijo daugiau negu 1,5 prom.

Daugiausia neblaivių vairuotojų (40) užfiksuota Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno ir Klaipėdos – atitinkamai 33 ir 31.

Per ROADPOL prevencinę akciją Lietuvos keliuose patikrintas daugiau nei 40 120 vairuotojų blaivumas.

Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Kunionių kaime automobilis „Volkswagen“, vairuojamas neblaivaus 1972 m. gimusio vyro, kliudė stovėjusį „Peugeot“ ir pasišalino iš įvykio vietos. Pareigūnai surado pažeidėją, jam konstatuotas sunkus girtumo laipsnis – 2,83 prom.

Įkliuvo ir Kėdainių rajono Šėtos seniūnijos Vaiškonių kaime automobilį „Ford Focus“ vairavęs neblaivus (3,95 prom.) 1976 m. gimęs vyras.

Dėl galimo apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinti septyni vairuotojai, įtarimas pasitvirtino vienu atveju.

Policijos pareigūnai tikrino ir dvirates transporto priemones vairavusius asmenis. Iš daugiau nei 1 tūkst. dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojų 109 buvo neblaivūs, dešimt iš jų važiavo elektriniais paspirtukais.

Gegužės 7-ąją per specialiąją 24 valandų trukmės priemonę (Operation Alcohol & Drugs Marathon) buvo patikrinta per 9 070 transporto priemonių. 38 vairuotojai buvo neblaivūs (Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje – 11, Klaipėdos ir Marijampolės – po 7).

Požiūris: visuomenė iš anksto buvo informuota apie kelių policijos organizuojamą priemonę, tačiau kai kurie eismo dalyviai neatkreipė dėmesio į pranešimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
pagalvojus atrodytu kad paspirtukais važinėja tik vilniečiai , bet pasirodo dar ir girtuokliai , tikėsimės atsiras ir uostaliu ...

Ingrida

Ingrida portretas
Visi, kurie neblaivus vairuoja-----VATNYKAI !!! Baust visus ---VATNYKUS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių