Quantcast

Gyventojams išnaudojus paramą elektromobiliams numatoma skirti dar 5 mln. eurų

Gyventojam išnaudojus visą 6 mln. eurų paramą už įsigyjamus elektromobilius Aplinkos ministerija sako, kad mažiau taršiam transportui, tarp jų ir elektromobiliams, planuojama skirti dar 5 mln. eurų.

Ministerijos teigimu, nors dabar lėšų neliko, gyventojai iki birželio 1 dienos gali teikti paraiškas elektromobiliams, nes Vyriausybė balandžio viduryje turėtų pritarti papildomų 5 mln. eurų skyrimui mažiau taršioms ar alternatyvioms transporto priemonėms ir elektromobiliams.

„Sąlygos gyventojams nesikeis, paraiškų teikimo nestabdome, išmokėjimai gyventojus pasieks, laikantis tvarkos aprašo taisyklių – vieną mėnesį vertinama paraiška, per vieną mėnesį išmokama“, – BNS sakė aplinkos ministro patarėja Laura Masiliauskaitė.

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) teigė, jog sulaukta 1,6 tūkst. paraiškų elektromobilių įsigijimui už daugiau nei 6 mln. eurų.

Tuo metu kitam mažiau taršiam transportui gautos 2228 paraiškos už 2,2 mln. eurų. Pagal šią priemonę dar neišnaudota apie 700 tūkst. eurų iš 3 mln. eurų.

Visuomeninio transporto, paspirtukų, dviračių įsigijimui skirta 8 mln. eurų. Pagal šią priemonę sulaukta 12 tūkst. paraiškų, jos viršijo 8 mln. eurų.

Aplinkos ministerijos teigimu, po birželio 1 dienos elektromobilių įsigijimas tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims bus finansuojamas iš Modernizavimo fondo – iki 2026 metų tam bus skirta 50 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pieva

Pieva  portretas
Skaičiuojam, elektromobilis kuris bent 300km gal nuvažiuoja kainuoja nuo 37000eur benzinas naujas tokio pat dydžio nuo 15tuks EUR...su 10000eur skirtumų benzino galiu 7metams kaip minimum prisipirkti ir gal daugiau, po 5metu elektromobilio baterija mesk lauk dek nauja už savo pinigus kas vėl kainuos pusę auto kainos elektrinio naujo...tokia ir išvadą. Baterijos dar kvailos elektrinius perka visokie dantistai,valdininkai vadovai,it programeriai, leftistai ir visokie ale žali žmogeliukai kurie turi pinigų...

kovenskas bachūras

kovenskas bachūras portretas
nesamonė, elektromoblius perka tik turtingi, o ti9e kurie važinėja su lupenomis už kelis šimtus, vistiek negali jų nusipirkti, nebent elekt. paspirtuką. Ką jūs ponai remete? Pasakykite sąžiningai ir paskelpkite kas gavo tą paramą, bet jo metinį pajamų biudžetą

na

na portretas
taip tie pinigai tik saviems,net gentviliniai vazineja su elektriniais,nors jaunesnis sake kad i klp is vln nuvaziavo per pusdieni.koks paprastas zmogus net su tuo 1000 ewru gali nusipirkt elektrini.o saviem duoda skaiciau net po 30000.tai duokit zmonem po 30000 tai po dvieju metu visi vazines tik elektriniais.o ir gauti paprastam zmogui ta kompensacija 1000 vergo keliai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių