Quantcast

Galvos skausmą perkant automobilį išspręs rinkos profesionalai

  • Teksto dydis:

Naudoto automobilio iš užsienio pirkimas daugeliui asocijuojasi su nenumatytomis išlaidomis ir stresu, ieškant patikimos transporto priemonės. O kur dar didžiulės eilės "Regitroje" norint gauti automobilio savininko deklaravimo kodą! Ar iš tiesų įsigyti kokybišką naudotą automobilį – misija neįmanoma?

Atlieka visus žingsnius

Pasak ekonomikos pranešimų, dėl pasaulinės lustų gamybos krizės pastaruoju metu nespėjama tenkinti automobilių gamintojų poreikių. Ilgėjant naujų automobilių gamybos terminams, atsiranda jų deficitas rinkoje. Atitinkamai vairuotojai, galvojantys apie naudoto automobilio keitimą į naują, renkasi ilgiau važinėti senuoju. Tai turi įtakos senesnių automobilių kainų augimui. Lietuvos šios tendencijos neaplenkia, tačiau sėkmingai rinkoje dirbančios mūsų šalies bendrovės randa išeitį. Platus partnerių užsienyje tinklas, didelė patirtis ir kruopšti rinkos analizė leidžia rasti patikimų automobilių už priimtiną kainą.

Viena tokių bendrovių – Kaune ir Vilniuje veikianti įmonė "AutoHuH". Jos pagrindinė veikla – naudotų automobilių prekyba Lietuvoje, paraleliai teikiamos ir komiso, automobilių nuomos bei automobilių transportavimo paslaugos.

"Skirtingai nei kai kurios kitos įmonės, kurios tik atgabena automobilį ir palieka žmogui spręsti visų biurokratinių formalumų (juk puikiai žinome, kiek šiais laikais tie formalumai pareikalauja laiko, o kartais ir įvairių įstatymų žinių), patys atliekame visus žingsnius nuo automobilio parinkimo užsienyje, nupirkimo iki atvežimo ir registravimo "Regitroje", – savo veiklos sritis apibūdino bendrovės atstovas Donatas Dūda. – Taip žmogui sutaupome laiko, kurį dabar visi brangina."

Suteikia patikimą garantiją

Paklaustas, kuo jo atstovaujama bendrovė skiriasi nuo kitų įmonių arba, pavyzdžiui, turgaus prekeivių, pašnekovas išvardijo dar ne vieną punktą.

Vienas vertus, bendradarbiaujama su Lietuvos bankais padedant klientams automobilį įsigyti išperkamąja nuoma. Kadangi įmonė tokių sandorių sudaro šimtais, ji klientui parūpina geresnes išperkamosios nuomos sąlygas, nei jis gautų, jei kreiptųsi į banką kaip pavienis pirkėjas.

Skirtingai nei turgaus prekeiviai, įmonė suteikia garantijas visiems savo parduodamiems automobiliams. Tiesa, visuomet atsižvelgiama į automobilio istoriją ir jo vertę. Dažniausiai teikiama metų trukmės garantija, tačiau pirkėjas gali rinktis ir ridos garantiją.

Gerų naudotų automobilių, į kuriuos nereikia daug investuoti nusipirkus, rinkoje nėra labai daug. Bet jų tikrai randame.

"Garantija mums nėra tik tuščias pažadas, todėl jos atsakingai laikomės. Buvo atvejis, kai problemų kilo tik po pusės metų. Žmogus paskambino, išdėstė nusiskundimus ir radome abiem pusėms priimtiną išeitį. Pirkėjas buvo nustebintas, kad, net praėjus ilgesniam laikui, su juo bendravome taip pat atsakingai ir maloniai, kaip ir parduodant automobilį. Juk ne paslaptis, kad kai kurie prekeiviai mandagūs tik tol, kol paima pinigus, o paskui jau visi rūpesčiai paliekami pirkėjui", – dėstė pašnekovas.

Klientų ratas plečiasi

Visa technika genda, bet kruopščiai patikrinta – gerokai rečiau. Tokios taisyklės laikosi bendrovės "AutoHuH" specialistai. Todėl automobiliai perkami tik iš patikimų partnerių ar šaltinių. Neretai dalyvaujama ES automobilių aukcionuose.

"Aukcionai geri tuo, kad juose parduodamas automobilis, dažniausiai kokios nors įmonės pagal sutartį grąžintas pasibaigus išperkamosios nuomos sutarčiai. Automobiliai nufotografuojami, parodomi net smulkiausi įbrėžimai ar akmenuko įdaužos. Jei yra kažkokių didesnių defektų, jie taip pat parodomi", – pasakojo jis.

Atsakingas požiūris į savo darbą ir klientų poreikius subrandina ne tik finansinę grąžą. Per kelerius darbo metus bendrovė užsiaugino lojalių pirkėjų ir partnerių ratą.

"Yra įmonių ir pavienių žmonių, kurie iš mūsų įsigyja vieną automobilį, lieka juo patenkinti. Po to perka dar vieną ir t.t. Turime pirkėjų, kuriems jau pardavėme po keliolika automobilių. Tai ženklas, kad kažką darome geriau nei kiti", – svarstė "AutoHuH" atstovas.

Patikimumas: automobilį galima įsigyti ir turguje, tačiau jam ilgalaikės garantijos niekas neduos. / Evaldo Šemioto nuotr.

Dar vienas kokybiško darbo atgarsis – kai kurie klientai nė nevyksta apžiūrėti bendrovės išrinkto automobilio. Pirkėjui užtenka perskaityti jo išsamų aprašą, nuotraukas ir patvirtinti, kad suderėta kaina yra priimtina.

"Dėl kokybės žmonės būna ramūs, nes žino, kad mes tą automobilį kruopščiai patikrinsime per mums prieinamas platformas, jei reikės, pasitelksime užsienio partnerius ir t.t. Kilus mažiausių abejonių, visada informuojame klientą ir pasiūlome alternatyvų variantą", – pasakojo pašnekovas.

Dėl atidžios patikros specializuotose platformose eliminuojama ir apgaulės grėsmė. Ne paslaptis, kad tiek Lietuvoje, tiek užsienyje pasitaiko atvejų, kai potencialus pirkėjas susižavi internete skelbime nurodoma žema automobilio kaina ir skuba pervesti užstatą. Vėliau paaiškėja, kad tai buvo apgaulingas skelbimas, o pinigai nukeliavo į sukčių sąskaitą.

Perka racionaliai

Bendrovė vienodai atsakingai vertina pirkėjus, kuriems reikia vos tūkstantį kitą eurų kainuojančios transporto priemonės, ir klientus, kurie ieško prabangaus pirkinio už kelis šimtus tūkstančių eurų. Tarp įsimintiniausių sandorių pašnekovas mini kliento iš Rusijos pirktą "Rolls-Royce" limuziną, taip pat "Maybach", "Porsche", brangius "Mercedes" modelius.

"Iš populiarių markių lietuviai labai mėgsta įvairių modelių "Toyota" automobilius. Graibstomi naujesni "Volkswagen", kai kurių modelių "Škoda" ir panašūs automobiliai. Daugiausia orientuojamasi į talpesnius šeimos automobilius, o mažalitražiai, kurie itin populiarūs Vakarų Europos didmiesčiuose, pas mus perkami kur kas vangiau", – kalbėjo pašnekovas.

Buvo atvejis, kai problemų kilo tik po pusės metų. Žmogus paskambino, išdėstė nusiskundimus ir radome abiem pusėms priimtiną išeitį.

Specialistas pastebi, kad pastaraisiais metais pirkėjai ima kreipti dėmesį ne tik į automobilio kainą, bet ir į jos eksploatacijos išlaidas. Pirkėjai domisi ir būsimomis degalų sąnaudomis, vienkartinio registracijos mokesčio dydžiu. Daugelis netgi bando pasiskaičiuoti ir metinį taršos mokestį, kuris dar neįvestas, bet turėtų įsigalioti jau nuo kitų metų. Dėl būsimų išlaidų taršesniems automobiliams lietuvių akys vis labiau krypsta į hibridinius arba visiškai elektrinius automobilius.

"Bet kuriuo atveju gerų naudotų automobilių, į kuriuos nereikia daug investuoti nusipirkus, rinkoje nėra labai daug. Bet jų tikrai randame. Todėl klientui visada sakome, kad geriau palaukti savaite kita ilgiau, bet išsirinkti tokį, kuris vėliau džiugins ne vienus metus", – patarė jis.

Teikia ir komiso paslaugas

Bendrovė teikia ir automobilių komiso paslaugas, t.y., pasirašius sutartį su klientu, priimamas jo automobilis parduoti, taip nukeliant pardavimo rūpesčius nuo žmogaus pečių.

"Būna, kad žmogus išvyksta dirbti į užsienį ir negali parduoti Lietuvoje likusio automobilio. Juk reikia ir atsiliepti į skambučius, aprodyti automobilį, leisti jį išbandyti. Tad klientas jį palieka mums, o mes atliekame visus būtinus žingsnius: nuo skelbimų iki aprodymo savo aikštelėse Kaune ir Vilniuje bei galiausiai – pardavimo įforminimo", – pasakojo D.Dūda.

Pašnekovas pastebi tendenciją, kad pardavėjai neretai automobilį nori parduoti kur kas didesne nei rinkos kaina, bet po išsamios apžiūros ir bendrovės pateiktų objektyvių vertinimų jie sutinka su realia kaina. Toks automobilis greitai randa naują pirkėją, o savininkas – aptartą pinigų sumą savo būsimiems pirkiniams.

Visa informacija apie bendrovės paslaugas pateikiama interneto puslapyje, kuriame klientas gali užpildyti specialią formą, pirkti ar parduoti automobilį nuotoliniu būdu, neišėjęs iš savo namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klientas

Klientas portretas
Nesudvejojau, kreipiausi į šią įmonę ,kad padėtų surasti automobilį ir per kelias dienas atiuntė galimus variantus. Išsirinkau ir jau po savaitės automobilis jau buvo atgabentas į Vilnių ir užregistruotas mano vardu. Savo srities profesionalai! Rekomenduoju! Šaunuoliai ir sėkmės!

Vieni profesionalai…

Vieni profesionalai… portretas
Lietuvoj. Matosi, kaip “kylam” visose srityse.

Anonimas

Anonimas portretas
cia patys sau audega kelia dddddd
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių