Quantcast

Duobės jau pridarė nuostolių: apgadintų automobilių skaičius ūgtelėjo dešimt kartų

  • Teksto dydis:

Duobės gatvėse ar kelio dangoje – kiekvieno pavasario aktualija. Vien per pirmą kovo savaitę apgadintų automobilių skaičius ūgtelėjo dešimt kartų.

"Lietuvos draudimo" duomenimis, daugiausia įvykių skaičiuojama didžiuosiuose šalies miestuose.

Draudimo bendrovės klientams, apsidraudusiems kasko, nuo šių metų pradžios jau išmokėta daugiau nei 67 tūkst. eurų už žalas, patirtas dėl duobių. Palyginti su 2020 m. tuo pačiu laikotarpiu, šiemet žalų sumos yra didesnės.

"Pernai, žvelgiant į sausio ir vasario mėnesius, už žalas, kurias vairuotojai patyrė pataikę į gatvių ar kelių dangos duobes, buvo išmokėta daugiau nei 32 tūkst. eurų, o šiemet už tą patį laikotarpį – daugiau nei 49 tūkst. eurų, nors užfiksuotų žalų skaičius buvo toks pat. Tai liudija, kad žala automobiliams šiemet kur kas didesnė. Tam įtakos gali turėti permainingos oro sąlygos, daugiau sniego, kuriam tirpstant duobės gilėja. O ypač skirtumas matomas žvelgiant į kovo mėnesio duomenis: vien per pirmas keturias dienas nuostolių suma sudarė daugiau nei 17 tūkst. eurų", – teigė "Lietuvos draudimo" transporto žalų skyriaus vadovas Giedrius Petrikas.

Šiemet maksimali draudimo išmoka už žalą, patirtą automobiliui įvažiavus į duobę gatvėje, buvo beveik 13 tūkst. eurų.

Anot draudimo eksperto, per kovo pirmą savaitę užfiksuotas didžiulis žalų skaičiaus skirtumas, palyginti tuo pačiu laikotarpiu 2020 m.: šiemet – 20 atvejų, susijusių su duobėmis keliuose, o pernai tuo pačiu laikotarpiu – tik du atvejai.

"Kelių ir gatvių danga neišlaikė pavasarinio atlydžio ir sukėlė itin daug nemalonumų vairuotojams bei kelininkams. Labai svarbu šiuo metu atidžiai stebėti ir iš anksto įvertinti galimas kliūtis, nes galima netikėtai patekti į nemalonią situaciją", – sakė G.Petrikas.

Anot draudiko, šiemet maksimali išmoka buvo beveik 13 tūkst. eurų, kai vairuotojas į duobę pataikė dešine automobilio puse ir buvo sugadinta padanga, ratlankis, važiuoklė, rėmo kraštas.

"Lietuvos draudimo" duomenimis, 2021 m. vidutinė nuostolio suma, susijusi su žala dėl duobių, yra kiek daugiau nei 900 eurų.

Šiemet dažniausia žalos skaičiuojamos Vilniaus mieste ir rajone, Kauno mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvos verslianyku suveztu xoxolu banderu

lietuvos  verslianyku suveztu  xoxolu banderu  portretas
bomzu ,,, destarbaiteriu specialistu,,, darbo kokybe ... prie ruso kelius sutvarkydavo ,plyteles sudedavo , bent 10 metu ramu budavo nei vienos duobes ar duobeles ,-- dabar vienam gale darbus baigia kitam gale skyles lopo... o po ziemos visa gatve nepraeinam ,nei pravaziuojama ...visa reikia is naujo tvarkyt...

Tajus

Tajus portretas
Veskas zebe bet tus kounu reklamas nemeskit

Va

Va portretas
Kadangi mano draudimas yra nelietuviskas, as uzregistruoju policijoje, perduodu draudimui, draudimas perduoda ieskini lt savivaldybei, o man uzmoka dvigubai-trigubai uz taisyma. Taip kiekviena pavasari litovcai is savo kisenes moka man uz duobes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių