Quantcast

Druskininkuose laukia ralio kulminacija

Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) finalas, kuris įvyks artėjantį savaitgalį Druskininkuose, žada būti kaip niekada intriguojantis, nes beveik visose LARČ įskaitose sportininkų sukauptų taškų skirtumas labai mažas.

Menki skirtumai

Anksčiau, artėjant paskutiniajam raliui Druskininkų ir Lazdijų apylinkėse, būdavo beveik aišku, kuris sportininkas gali pretenduoti į čempiono karūną. Šįsyk aiškumo nėra.

Pirmoje LARČ įskaitoje, kurioje sportininkai važiuoja galingiausiais automobiliais, į ralio nugalėtojų ir sezono čempionų taurę pretenduoja net keturi ekipažai: Vaidotas ir Žygimantas Žalos, Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža, Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas bei latviai Janis Vorobjovas ir Andris Malniekas.

Pirmoje rikiuotės vietoje esantį V. Žalą nuo ketvirtoje esančio J.Vorobjovo skiria vos 16 taškų. Dar didesnė intriga antroje ir trečioje čempionato įskaitose. Antroje kol kas pirmauja puikų važiavimą šį sezoną demonstruojantis Gintautas Šlepikas ir Audrius Pivoras, tačiau jiems ant kulnų lipa ekipažas iš Rusijos Aleksandras Gorelovas ir Igoris Skuridinas. Atsikvėpti neleis ir Karolis Šiugždinis su Stasiu Taraile, nors jie nuo klasėje pirmaujančio ekipažo ir atsilieka 39 taškais.

Situacija įtempta ir trečioje LARČ įskaitoje, kurioje sportininkai varžosi priekiniais ratais varomais automobiliais, pirmauja Jonas Pipiras ir Ričardas Baubinas, tačiau nuo jų vos 5 taškais atsilieka latviai Danila Belokonas ir Tomas Freibergas.

Intrigos yra ir galiniais ratais varomų automobilių įskaitoje. Nors čia užtikrintai pirmauja Egidijaus Valeišos ir Povilo Reiso ekipažas, gali užvirti rimta kova dėl to, kurie sportininkai atsidurs antroje vietoje, nes skirtumas tarp Sauliaus Trapuilos ir Karolio Raišio – vos 15 taškų. Dar daugiau intrigos mažiausiai modifikuotais automobiliais važiuojančių sportininkų klasėje. 104 taškus turi sukaupęs Tomas Mickus ir Vytis Pauliukonis, tačiau nuo jų vos dviem taškais atsilieka Virginijus Daudžvardis su Dainiumi Sviderskiu.

Kova finaliniame LARČ etape svarbi ir tuo, kad visi taškai yra dauginami iš didesnio koeficiento. Taigi šis etapas svarbus ir tiems, kurie nori pagerinti savo pozicijas čempionato lentelėje, ir tiems, kurie sezono geriausiasiais nori vadintis be jokių abejonių.

Nemažai pakeitimų

Pasak LARČ finalinio etapo Druskininkuose ir Lazdijuose organizatoriaus Jono Balčiūno, šiemet ralis bus visiškai kitoks nei per pastaruosius penkerius metus. Pirmiausia dėl to, kad sportininkai varžysis vieną dieną, o naktiniai ruožai, kuriuos anksčiau sportininkams tekdavo įveikti penktadienį, šiemet lauks šeštadienio vakarą ir būtent juose paaiškės, kurie sportininkai galės džiaugtis sezono greičiausiųjų vardais.

"Tokius pasikeitimus lėmė daug faktorių – patys sportininkai paprašė, kad paskutinysis čempionato etapas būtų mažiau varginantis, o gamtos išdaigos birželį Pietų Lietuvoje mus privertė rimtai pasukti galvas, kokias naujas trasas dalyviams paruošti", – "Kauno dienai" sakė J. Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių