Quantcast

Dėl žaliųjų rodyklių – ministro ir policijos vadovo susitikimas

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius antradienį susitiks su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla aptarti vadinamųjų žaliųjų rodyklių.

Dešinįjį posūkį leidžiančių rodyklių Lietuvos sankryžose neliko nuo sausio, tačiau didžiųjų miestų savivaldybės sako, kad tai padidino eismo spūstis, o sprendimo nauda yra abejotina.

J. Narkevičius susitikimo išvakarėse pirmadienį pranešė, kad svarsto metams grąžinti rodykles bent kai kuriose Vilniaus miesto sankryžose, nes kiti didmiesčiai spėjo pasiruošti prieš penkerius metus inicijuotoms eismo reguliavimo permainoms.

Policijos generalinis komisaras sakė, kad būtų už rodyklių grąžinimą.

„Šiame etape, kol neturime alternatyvų, tikrai pritarčiau rodyklių grąžinimui“, – naujienų portalui delfi.lt sakė R. Požėla.

Susitikimas vyks Susisiekimo ministerijoje.

Ministerija, 2014-aisiais pasiūliusi naikinti rodykles, remiasi Kaune kelerius metus vykdytu tyrimu, parodžiusiu, jog sankryžose su žaliosiomis rodyklėmis kyla daugiau avarijų, per kurias žūva ar sužalojami žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai gal sutarėt ir dėl kairiapusio eismo įvedimo 'atskirai paimtame Vilniaus mieste'?.. :s

Da

Da  portretas
nebrodykles yra kaltos bet pesčias pilietys kuris net eina ir nežiūri , rankoj telefona isikabinės užimtas einu ir žiūrėkite aš esu ir kelio ženklas duokite man kelia , aš ir tik aš, daugiau žodžiu nėra, pestieji turi saugotis o ne mašinos pagal modeli turi saugoti ta mura einanti, baikime rac pasiulimus juk daug kainuoja mūsų pinigėliu, visoj lietuvoj turi likti ir netrukdo niekam tie ženklai pakabinome taip ir liko, o ne fokusas pagal ministru kombinacijas, pagal mane yra anarchija ne po zakonu, ostarožna babuška , za pavarotom,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių