Quantcast

Daugiau „Regitros“ paslaugų – neišėjus iš namų

  • Teksto dydis:

Trečdalis – būtent tokia dalis vairuotojų 2020-aisiais transporto priemones registravo internetu. "Regitra" dar daugiau paslaugų kelia į elektroninę erdvę.

Patogios naujovės

Vairuotojui įsigijus automobilį išsimokėtinai, jis tampa jo valdytoju, o savininku yra laikomas bankas ar kita išperkamąją nuomą suteikusi įmonė. Ši informacija įrašoma ir į transporto priemonės registracijos liudijimą.

Šiuo metu skaitmenizuotos būtent trys naujos paslaugos, susijusios su šiais atvejais.

Pirmoji: jei asmuo išsimokėtinai įsigijo Lietuvoje prieš tai jau eksploatuotą transporto priemonę, ją užregistruoti savo vardu nuo šiol galės paprasčiausiai internetu, o ne tik "Regitros" padalinyje.

Antroji: sudaryta galimybė pakeisti automobilio registracijos laiką, pratęsus išperkamosios nuomos išsimokėjimo terminą.

Trečioji: jei automobilio išperkamoji nuoma jau yra išmokėta, asmuo savo vardu įregistruoti transporto priemonę gali taip pat internetu. Iki šiol tokia galimybė buvo tik tuomet, jei bankas ar kita išperkamąją nuomą suteikusi įmonė "Regitrai" elektroninėje erdvėje būdavo pranešusi apie nuosavybės perleidimą. Priklausomai nuo situacijos, elektroninėje sistemoje klientui reikės pridėti tik nuosavybės teisę įrodantį dokumentą ir (arba) banko ar kitos išperkamosios nuomos įmonės suteiktą įgaliojimą.

Svarbu paveldėtojams

Skaitmenizuotos paslaugos, susijusios su transporto priemonės paveldėjimo atvejais.

Jei asmuo dar neturi paveldėjimo dokumentų, transporto priemonė bus registruojama laikinai (vieniems metams), kol asmuo susitvarkys paveldėjimo formalumus. Terminuotas registracijos laikas bus įrašomas ir į registracijos liudijimo H grafą.

Jei asmuo jau turi automobilio paveldėjimo ir nuosavybės dokumentus, tuomet juos reikės pridėti elektroninėje sistemoje.

Dar viena nauja elektroninė paslauga – internetu nuo šiol transporto priemonių savininkai galės nurodyti kitą asmenį jos valdytoju. Ši paslauga reikalinga tiems, kurie yra transporto priemonės savininkai, tačiau ja naudojasi kitas asmuo.

Taip pat sudaryta galimybė nuotoliniu būdu deklaruoti transporto priemonės perleidimą atstovaujant kitą asmenį. Tam reikalingas įgaliojimas, kurį galima sudaryti ir elektroniniu būdu.

Savitarna? Kurjeris?

Gavus pastovų ar laikiną leidimą gyventi Lietuvoje bus galima pakeisti transporto priemonės registracijos terminą ar tipą iš terminuotos į nuolatinį.

Visas šias paslaugas galima atlikti internetu prisijungus prie Transporto priemonių registravimo sistemos (eKETRIS) ir pasirinkus skiltį "Kitos transporto priemonių registracijos paslaugos".

Registracijos liudijimas ir numerio ženklai, jei reikalingi, bus pristatyti į savitarnos terminalą arba tai atliks kurjeris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Prasidejo antri metai kaip karantinas , mašinų draudimas turi būti peržiūrėtas, nes dauguma mašinų stovi,nevažineja jomis, todėl pasibaigus draudimui,turėtų būti tiesiog pratęstas draudimas dviem metam i priekį.Kodėl nekalba apie tai niekas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių