Quantcast

Automobilio nuomos burtai: nepasitikrinai – mokėk papildomai

Automobilius besinuomojantys vairuotojai skundžiasi susidūrę su galimai paslėptais mokesčiais, kuriuos taiko bendrovė „CityBee“. Klientus piktina, kad ši žinoma Lietuvos įmonė priskaičiuoja sumą už savo pačios sugalvotas mokamas zonas. Bendrovės atstovai ragina būti atidesniems.

Laukė nemalonus siurprizas

Neseniai bendrovės „CityBee“ automobilį išsinuomojęs kaunietis Nerijus buvo nemaloniai nustebintas. Klientas pasinaudojo paslauga ir iškart atsiskaitė už nuvažiuotus kilometrus. Tačiau, vėliau peržiūrėjęs kelionės išklotines programėlėje, jis aptiko pridėtą papildomą mokestį už paliktą ir paimtą automomobilį neva mokamose zonose.

„Bendrovė „CityBee“ pradėjo slapčia apgaudinėti žmones. Kito paaiškinimo neturiu. Panaudojus automobilį ir pažiūrėjus kelionės išklotines pastebėjau, kad buvo paskaičiuota papildoma septynių eurų suma už automobilio paėmimą ir palikimą mokamoje zonose. Nuomojant automobilį tai nėra aiškiai ir oficialiai nurodoma“, – perspėjo jis.

Dažnoje gatvėje vien tik paimti ir palikti transportą yra įkainota dviem eurais už paėmimą ir penkiais eurais už pastatymą.

Anot vyro, toli gražu ne visi klientai žino, kad, atsidarius „CityBee“ programėlę, reikia ne tik pasitikrinti automobilio nuomos kainą, bet ir papildomai paieškoti statymo zonos įkainių, o tai padaroma tik papildomai paspaudus raidelę „P“. Dažnoje gatvėje vien tik paimti ir palikti transportą yra įkainota dviem eurais už paėmimą ir penkiais eurais už pastatymą.

Zonos nesutampa

Klientas pastebėjo, kad Kaune tik miesto centre ir aplink jį yra nemokamos zonos, o visur šalia centro, kur anksčiau paimti nieko nekainuodavo, dabar pastatyti automobilį kainuoja penkis eurus.

„Mes automobilį palikome Mastaičiuose (Kauno rajonas), o mums buvo paskaičiuotas penkių eurų mokestis už palikimą. To programėlė, ieškant automobilio ir jį nuomojantis, nerodo. Žmogui nežinant, jis apgaunamas, nes priskaičiuojami paslėpti penki eurai už pastatymą ir du eurai už paėmimą“, – aiškino Nerijus.

Painiava: klientai pasigenda aiškiai prieinamos informacijos apie papildomus mokesčius už paimtus ir paliktus automobilius. / Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

Jis pasakojo susisiekęs su automobilių nuomos bendrove, kurios darbuotojai iš pradžių tikino, kad mokesčiai galėjo būti pritaikyti bendroje mokamoje zonoje,pavyzdžiui, Vilniaus oro uoste. Tačiau vėliau jie patikslino, kad papildomas mokestis taip pat skaičiuojamas ne už savivaldybės oficialiai nustatytas mokamas miesto zonas, o pačios „CityBee“ bendrovės apibrėžtas zonas.

Nežinančių pakanka

Jas galima sužinoti programėlėje papildomai paspaudus „P“ raidę. Tik tuomet atsiranda eurų ženkliukas perspėjantis, kad zona yra mokama. Tai taikoma kone visoms aikštelėms net atokiose Kauno rajono vietose.

„Iš anksto niekas nieko aiškiai neparodo, tad jei nežinai apie papildomus mokesčius, nežinodamas sumoki. Kadangi nuskaitoma visada automatiškai iš kortelės, tikėtina, kad ilgai ir nepastebėsi, jog už nuomos paslaugą susimoki gerokai daugiau nei manei. Tai yra niekas kita, kaip tik tikslingas apgaudinėjimas ir tikrosios paslaugos kainos slėpimas“, – piktinosi pašnekovas.

Jo spėjimu, tokių nežinančių klientų gali susidaryti didelis būrys, tad ir į bendrovės kišenę gali sukristi nemenkos papildomos sumos.

Nuskaitymai atliekami automatiškai iš kortelės, tad tikėtina, kad ilgai ir nepastebėsi, jog už nuomos paslaugą susimoki gerokai daugiau nei manei.

Informacija prieinama

Bendrovės „CityBee“ atstovai buvo nustebę dėl tokio vartotojų nusiskundimo. Jų teigimu, įmonės programėlėje pateikiama išsami informaciją apie automobilių statymo zonas ir taikomus mokesčius.

„Visi šie ir papildomi duomenys parodomi dar prieš vartotojui pradedant kelionę. Programėlėje pakanka paspausti ant „P“ raide pažymėtos ikonos. Verta atkreipti dėmesį, kad didžiojoje dalyje miestų zonų mūsų automobilius galima palikti nemokamai“, – ramino „CityBee“ komunikacijos vadovė Baltijos šalims Justina Matuliauskienė.

Jos žodžiais, visi klientai, prieš pradėdami naudotis paslaugomis, privalo susipažinti su „CityBee” naudojimosi taisyklėmis, kuriose nurodyta, kad kai kurios parkavimo zonos yra mokamos. Tad ir klientas, norėdamas jose palikti automobilį, įsipareigoja sumokėti nustatytą mokestį. Vartotojai programėlėje ir naujienlaiškiuose periodiškai informuojami apie naujoves ir apie pokyčius, susijusius su parkavimo zonomis ir jose taikomais mokesčiais.

Pelninga ne visur

J. Matuliauskienės teigimu, geltona zona pažymėtose vietose paliekamiems „CityBee“ automobiliams yra taikomas papildomas mokestis, kuris rezervacijos pabaigoje yra pridedamas prie kelionės kainos.

Skirtumas: „CityBee“ zonų įkainiai neturi nieko bendro su savivaldybės parkavimo zonų kainomis. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Jos įsitikinimu, papildomo mokesčio įvedimas bendrovei suteikia galimybę efektyviau valdyti savo transportą. Be to, tai padeda išplėsti paslaugos prieinamumą klientams. Mat kai kuriose zonose automobilių paklausa yra mažesnė, todėl jie prastovi ilgesnį laiką. Bendrovės darbuotojams tenka skirti papildomų resursų tam, kad automobiliai būtų pergabenami į populiaresnes miestų zonas, kuriose paslauga yra paklausesnė.

„CityBee“ paslaugos kaina apskaičiuojama sudėjus automobilio naudojimo laiką ir nuvažiuotus kilometrus. Tiesa, bendrovė taiko ir įvairių nuolaidų, o kelionės kainai įtakos turi ir automobilio modelis. Kuo jis prabangesnis, tuo įkainis didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donatas

Donatas portretas
Pasodino ant patogumo o dabar mokekit uz viska.... taip visa laika buna.

klientui

klientui portretas
Mastaičiai - kaimas prie Garliavos, perlipus per Via Baltica. Kaži kiek žmogų iš to kaimo per mėnesį nuomojasi sity bee autiką? Taigi, ar nereiks kažkam nuvažiuoti ir parvaryti tą bitę arčiau civilizacijos - t.y. į Kauną? Tokiu atveju 5 jievrai dar mažai.

H

H portretas
O ko norėti , jei apvaginėja net Lietuvos vyriausybė . Elektros , dujų kainos .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių