Quantcast

Autobuse – lyg atogrąžų miške

  • Teksto dydis:

Vokietijos mieste Bietigheime įsikūrusi bendrovė "Spillmann" keleivius veža ne vien patogiais, bet ir patraukliais, originalaus teminio dizaino autobusais.

Neseniai "Spillmann" pradėjo eksploatuoti aštuonis naujus "Mercedes-Benz Citaro" autobusus, pavadintus "Amerikos mokyklinis", "Vandenyno dugnas", "Vokietija", "Spillmanno istorija", "Šalys ir kultūros", "Filmas", "Atogrąžų miškai".

Keleivių dėmesį patraukia ne tik autobusų išorė, bet ir išskirtinis, emocingas vidus: viename keleivis gali stovėti ant vandenyno dugno, kitame – ant vejos ar mato lange jį stebintį egzotišką gyvūną.

Vieniems autobusams "Spillmann" pasirinko futuristinį, kitiems – tramvajų primenantį dizainą. "Amerikos mokyklinis" nudažytas tradicinėmis amerikietiško mokyklinio autobuso spalvomis.

Visi "Mercedes-Benz Citaro" – hibridiniai, su papildoma 14 kW elektros variklio galia. Jis generuoja energiją važiuojant ir stabdant. Priklausomai nuo konkrečios eksploatacijos ir topografijos, ši technologija gali sumažinti degalų sąnaudas net 8,5 proc. Autobusuose įdiegtos visos moderniausios saugumo sistemos.

Vairuotojo darbo vieta atitverta, įrengta kondicionavimo sistema. Visi transporto priemonės filtrai pakeisti didelio našumo dalelių filtrais su antivirusiniu funkciniu sluoksniu, kad būtų užtikrinta optimali apsauga nuo COVID-19.


Šiame straipsnyje: Spillmannautobusaidizainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių