Quantcast

Aukcionuose – ypatingų automobilių numerių manija

Po Australiją važinėja "Mercedes-AMG C 43 Estate" su ypatingu valstybiniu numeriu, kurio kaina – stulbinanti.

Neeilinės išlaidos

Portalo "Carscoops" duomenimis, numeris su skaičiumi 1 ir Viktorijos valstijos trumpiniu (VIC) automobilio savininkui kainavo 1,9 mln. JAV dolerių.

Šio numerio istorija prasidėjo 1932-aisiais. Melburno valdininkai negalėjo susitarti, kam suteikti garbę savo automobilį papuošti išskirtiniu ženklu, todėl perdavė numerį Automobilių registracijos departamentui, kuris jį laikė sandėlyje iki 1984-ųjų.

Tuomet buvo surengtas aukcionas ir neįvardytas pirkėjas įsigijo valstybinį numerį "VIC 1" už 127 tūkst. JAV dolerių. Ženklas teko automobiliui "Saab 9000 Turbo".

Vėliau "VIC 1" puikavosi ant "Ferrari", "Rolls-Royce", "Porsche 911 Turbo", "Porsche 911 Carrera", "Mercedes-Benz E 55 AMG", "Mercedes-Benz E 63 AMG".

Galiausiai atėjo eilė ir "Mercedes-AMG C 43 Estate".

Neįprasta rinka

Ypatingų numerių manija Viktorijos valstijoje nepaliauja stebinti – aukcionuose už automobilių registracijos ženklus paklojamos įspūdingos sumelės.

Antai pernai numeris "VIC 26" buvo nupirktas už 847 tūkst. JAV dolerių, o 2018-aisiais "VIC 101" – už 392 tūkst. JAV dolerių.

Išskirtinio "VIC 2" istorija – irgi neeilinė. Iš pradžių šis numeris buvo ant automobilių, priklausiusių Viktorijos valstijos gubernatoriams. Neoficialiais duomenimis, 2003-iaisiais jis už 200 tūkst. JAV dolerių teko privačiam asmeniui, kuris vėliau pardavė "VIC 2" už keleriopai didesnę sumą. Spėjama, kad šiuo metu jo vertė neįprastoje numerių rinkoje – apie 1 mln. dolerių.

Silpnybė ypatingiems skaičiams būdinga ir verslininkui, filantropui, futbolo mėgėjui Frankui Costai – jo prabangius "Mercedes-Benz" limuzinus žymėjo "VIC 3".

Senelio palikimas

Pernai lapkritį britų aukcione "Silverstone Auctions" už 170 tūkst. JAV dolerių buvo parduotas automobilio registracijos numeris "O 10".

Pardavėjas, Thompsonų šeimos atstovas, papasakojo, kad 1902-aisiais "O 10" įsigijo jo senelis Charlesas Thompsonas ir jis tuo metu buvo dešimtas asmuo, įregistravęs savo automobilį Birmingame. Vėliau "O 10" liko Ch.Thompsono sūnui Barry.

Per savo istoriją "O 10" buvo ant "Austin A35s", "Ford Cortina", "Mini Cooper", "Jaguar X-Type", "Peugeot" ir kitų markių automobilių.

Kinas iš Čendžou miesto nepagailėjo 145 tūkst. JAV dolerių, kad ant savo sunkvežimio galėtų pritvirtinti numerį su laimingų skaičių deriniu "K-88888".

Tačiau, kai jis išriedėjo iš garažo, vien per vieną dieną kelių policija sustabdė aštuonis kartus. Vairuotojui teko įrodinėti, kad numeris – nesuklastotas, nes toks ženklas ant krovininio automobilio – neįtikėtina prabanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių