Quantcast

Paskolos būstui: kokie namai įperkami pokrizinėje Lietuvoje

Apklausa rodo, kad būsto paskolą dabar ima vidutiniškai 34 metų amžiaus žmonės, skolinasi 22 metams, o imama suma – 124 tūkst. litų. Labiau skolinamasi litais nei eurais ir kintamomis palūkanomis.

Pagrindinės priežastys, kodėl žmonės siekia gauti būsto paskolą, yra dvi. Jaunimas nenori nuomotis, o vyresni, jau turintys butą ar namą, nori jį pakeisti.

Bankininkų teigimu, realiai gauti kreditą nori tie, kurie į rankas uždirba 3 tūkst. litų ir daugiau. Yra sandorių, per kuriuos sumokama grynaisiais, bet tokių – labai mažai.

„Šiuo metu yra populiariausias, vadinkim, ekonominis ar vidutinis būstas nuo 50 iki 55 kv. m. dydžio ir jo kaina yra apie 200 tūkst. Lt. Tai matome ir pagal vidutinės paskolos dydį. Atitinkamai, nekilnojamojo turto vystytojai ir ieško Vilniuje, galbūt truputį Kaune galimybių būtent tokiam būstui pastatyti. Klaipėdoje tuo metu, mūsų žiniomis, praktiškai jokių naujų būstų nėra vystoma, kadangi ten dar yra daug neparduoto būsto, pastatyto prieš kelis metus“, – LRT televizijos naujienų tarnybai komentavo Virginijus Doveika, SEB banko Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Manoma, kad artimiausiu metu pagyvės ne tik naujo, bet ir senesnio būsto pirkimas. Didžiajai daliai žmonių perkamas butas ar namas, kitaip nei iki krizės, dabar nėra investicija į antrą būstą. Tai – vienintelis būstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morris Ray

Morris Ray portretas
Aš esu p. Morris Ray, teisėtas ir patikimas pinigų skolintojas. Mes skoliname lėšas asmenims, kuriems reikia finansinės pagalbos, suteikiame paskolas žmonėms, kurie turi blogą kreditą arba kuriems reikalinga pinigų, kad galėtume sumokėti sąskaitas, investuoti į verslą. Ar ieškojote paskolos? jūs neturite jaudintis, nes esate tinkama vieta, kur aš siūlau paskolą mažomis 2% palūkanų normomis, todėl jei jums reikia paskolos, noriu, kad tiesiog susisiektumėte su manimi šiuo el. pašto adresu: morrisray1106@gmail.com

CAMILA PEDRO

CAMILA PEDRO portretas
Ieškote paskolos? Jūs esate tinkamoje vietoje jūsų paskola sprendimai čia! "Global Finance Limited" apdalinti paskolas įmonėms ir privatiems asmenims ne mažos ir prieinamą palūkanų norma 2%. prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu per camilapedro93@gmail.com

Ponia Klara Morgan

Ponia Klara Morgan portretas
Sveiki Ar jums reikia skubiai paskolą išvalyti savo skolas ar sąskaitas, ar už bet kokią finansinių priežasčių ne visi, jei taip, tada laiškus mums Via (clara_morgan@outlook.com) Daugiau informacijos apie šią paskolą fondų sandorio Nuoširdžiausi linkėjimai Ponia Klara Morgan
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių