Quantcast

Žuvininkystės aukcionas klimpsta į bankrotą

Keista situacija susidarė dėl Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono, kuris, užuot pelningai parduotas, įklimpo į skolas.

Iškelta bankroto byla

Po mažiau nei metus trukusio bandymo parduoti „Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcioną“ per Turto banką jam vasario 4 dieną Klaipėdos apygardos teisme iškelta bankroto byla.

Aukcionas buvo įsiskolinęs daliai žvejų, buvusiems darbuotojams, kurių dalis prisiteisė skolas per teismus. Šių metų vasario 4 dienos duomenimis, „Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono“ skola Sodrai siekė per 16 tūkst. eurų.

Aukcione 2018 metų pradžioje dar dirbo 7 darbuotojai, o baigiantis metams neliko nei vieno. 

Įklampinti ES milijonai

„Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono“ bėdos tęsiasi ne vienus metus.

Prašymas iškelti bankroto bylą šiam aukcionui teisme buvo gautas ir 2017 metais. Bet tuomet teismas nesiėmė kelti bylos pagal vienos darbuotojos ieškinį. Buvo konstatuota, kad įsiskolinimas yra per mažas.

Tuomet vos tik darbuotoja kreipėsi į teismą aukcionas kaip mat sumokėjo skolas. Dabar situacija yra pasikeitusi. Dėl susidariusių skolų jau yra netgi įkeista dalis turto. 

Aukciono situaciją apsunkina ir tai, kad dar nepraėjo penkerių metų terminas, kai 2014 m. rugpjūtį Nacionalinė mokėjimo agentūra suteikė jam paramą įrengti žuvies apdorojimo cechą.

Žuvų filė gamybos linijai įrengti buvo skirta 1,44 mln. eurų ES paramą.

Cechas buvo iškilmingai atidarytas 2016 m., bet veikė neilgai. Per 2016 metus pasiekta vos 73 tūkst. eurų apyvarta. 

Nugyvendintas turtas?

Baigiantis 2017 metams Žemės ūkio ministerija nerado geresnės išeities, kaip atiduoti aukcioną Turto bankui.

1374 kv. metrų aukciono pastatą su 76 kv. m ledo cechu ir 0,1446 ha sklypą su krantine 2018 m. kovą bandyta parduoti už pradinę 636 tūkst. eurų kainą. Bet nei už šią, nei už kelis kartus sumažintą kainą niekas nepanoro pirkti neperspektyvių statinių. Nors atrodė, kad geroje vietoje prie vandens esantis aukcionas greitas suras savo pirkėją.

„Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono“ bankrotas ko gero yra pati geriausia išeitis ir Turto bankui.

Sklando kalbos, kad dar yra žmonių, kurie norėtų, kad aukcionas vėl būtų sugrąžintas Žemės ūkio ministerijai. Bet ar ši norės pasiimti per tuos metus kol aukcionas buvo pardavinėjamas dar labiau nugyvendintą turtą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

medis

medis portretas
Pirma išnaikino žvejus užmokėdami už į metalą priduotus laivus.. po to stato aukcioną žuvims, kurios nėra kam gaudyti. Vat čia tai gyvenimas už europinius. Mes ateitį kuriame kartu! Toks šūkis.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Šį tavo modelį buvęs LTSR ministro vairuotojas,apženytas su Baravyko sekretute,įsisavinęs,kai reikėjo privatizuoti Neringos žvejybos ūkį (buvusį Rusnės žvejybos ūkį )ir 6 ar 7 jūrinius žvejybos laivus,ponas Vaidas Marcinkėnas,už ,,nuopelnus'' save pasiskyręs šio turgaus direktoriumi.Tai tiek,jei nori galiu ir daugiau pavardžių ir pavadinimų.

Įprastas modelis:

Įprastas modelis: portretas
paimame gerai dirbančią įmonę, darome viską kad ji atrodytų a'lia nepelninga, paskui ją verčiame į akcinę bendrovę (bendrovė kurį laiką dirba irgi ,,nepelningai"..). Vėliau atsiradę (nuo1 iki 3 vnt)veikėjai superka akcijas iš UAB akcininkų.Galų gale viskas išparduodama už centus ar atiduodama už dyką deklaruojant kad va atėjo tie kurie investuos ir viską pastatys į vietas.. Lieka tik griūvantis, nuolat pardavinėjamas(ar siūlomas nuomot) NT ar, kaip šiuo atveju, tai ko niekas imti nenori. Viskas. Informuoju, kad sprendžiant iš pastangų rodyti viską labai gražiai, šitokis sudas ruošiamas valstiečių Klaipėdos sk.su Valstybiniu jūrų uostu.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių