Quantcast

Žiniasklaida: kai kurios ES sankcionuojamos Baltarusijos įmonės turi ryšių Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kai kurios Baltarusijos įmonės, dėl kurių sankcionavimo šią savaitę sutarė Europos Sąjunga (ES), turi verslo ryšių Lietuvoje, remdamasis šaltiniais skelbia portalas 15min.lt, paviešinęs bendroves, kurioms sutarta įvesti sankcijas.

Įmonės, kurioms bus įvestos sankcijos, yra „Logex“, „Novaja Neftenaja Kompanija“, „Sohra“, „Bremino group“, „Globalcustom“ „Belaeronavigacija“, „Maz“ ir „Belaz“.

Anot portalo, kai kurių įmonių, kurioms gresia ES sankcijos, bendrasavininkiai yra Aliaksejus Aleksinas ir Aliaksandras Zaicevas, yra įkūrę įmones Lietuvoje, tačiau šios bendrovės veiklos šalyje beveik nevykdo.

A. Aleksinas 2012 metais Lietuvoje įkūrė bendrovę „Lexie Ventures“, pernai joje nedirbo nė vienas darbuotojas, ji negavo jokių pajamų.

Tais pačiais 2012 metais A. Zacevas įkūrė įmonę „Sohra“, kurios pavadinimas nesiskiria nuo bendrovės, kuriai, 15min.lt duomenimis, bus įvedamos ES sankcijos.

Naujas sankcijas ES Baltarusijai nusprendė įvesti po to, kai gegužę Minske buvo priverstinai nutupdytas į Vilnių skridęs civilinis lėktuvas, kuriame buvo opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius

Dėl sankcijų taikymo dar 78 Baltarusijos asmenims ir aštuoniems juridiniams asmenims buvo sutarta šią savaitę.

Septyni į sankcijų sąrašą įtraukti asmenys yra tiesiogiai susiję su lėktuvo nutupdymu, o 71 žmogui sankcijos bus taikomos dėl Baltarusijos vyriausybės platesnio masto kampanijos prieš opoziciją, sakė diplomatai.

Priemonės oficialiai turi būti priimtos pirmadienį, per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai kurios visuomenės "pažibos" apsitarnauja savam rate

Kai kurios visuomenės "pažibos" apsitarnauja savam rate portretas
Kai .alė gimė, jos mama ir tėvas artėjo prie 40 m. .alės snukis kibiras, kaulėtos gauruotos kojos, srutų spalvos akys, ūsai ir barzda yra, kūnas išmatų statinė pakabinta ant lūžtančių degtukų, žvilgsnis idiotės, peraugo iki 2 m ūgio, su kupra. Mokytis negali, tuštintis nesugeba, klizmuojama. Motina ligoninėse juodžiausiuose darbuose, bet žinojo visų LTSR įžymybių priklausomybes, nesantuokinius vaikus, kt. Savo D.lę aprūpindavo reikiamais kvaišalais, o dokumentacija su įrašu, kad .alė lytiškai santykiauja su biologiniu tėvu, būtų krachas. Po 1990 m .alė su savo mama įgudo, kvaišalų platinimo tinklas siekė visus žinomesnius Vilniaus asmenis. .alė jau virš 20 m M.U „specialistė“, užsiima tuo pačiu, prokurorų, žymesnių valdininkų, verslininkų, politikų, vadinamųjų menininkų atžalos priklausomos nuo kvaišalų, o M.U profesūra, dėstytojai... kam uostomieji, brangesni, kam pigesnių gana. Pas psichiatrus neregistruoti, reikalingos „nepriekaištingos“ reputacijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių