Quantcast

Vyriausybinė komisija dar kartą tikrins „Revolut“ patikimumą

Vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija dar kartą tikrins Jungtinės Karalystės finansų startuolio „Revolut“ patikimumą. Tai bus jau trečias toks tyrimas – du pirmieji parodė, kad „Revolut“ nekelia grėsmės šalies saugumui.

„Ryt komisijos posėdyje numatyta“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete trečiadienį pranešė komisijos vadovas, Vyriausybės vicekancleris Alminas Mačiulis.   

Gegužės pradžioje Seimas įpareigojo komisiją trečią kartą aiškintis „Revolut“ patikimumą.

Pasak A. Mačiulio, tyrimas ir sprendimo priėmimas, tikėtina, užtruks apie mėnesį.

„Ryt jeigu bus pradėta procedūra, „Revolut“ paprašysime pateikti papildomą informaciją. Gavusi ją, komisija kreipsis į atitinkamas institucijas, kad įvertintų „Revolut“ atsakymą į komisijos klausimus. Gavusi juos, įvertins ir priims sprendimą“, – aiškino A. Mačiulis. 

Komisijos vadovo teigimu, jei reikės, „Revolut“ bus parašyta papildomos informacijos. Jis pabrėžė, kad komisija neturi jokio pagrindo svarstyti paties „Revolut“ prašymą įvertinti jo patikimumą.  

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas prašė būti apklaustas komisijoje. 

„Revolut Bank“ Lietuvoje kuria specializuotą banką – skelbta, kad jo veiklą numatoma pradėti iki liepos. Lietuvos banko atstovai yra sakę, kad kad licencija „Revolut“ buvo išduota įvertinus ne tik finansines rizikas, bet ir iššūkius nacionaliniam saugumui, politines ir geopolitines rizikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių