Quantcast

Vyriausybė: leidinių pristatymas bus kompensuojamas viršijus 5–7 centus už leidinį

  • Teksto dydis:

Seimui leidus valstybei remti prenumeruojamų leidinių pristatymą, Vyriausybė trečiadienį patvirtino vietoves, tarifų nustatymo kriterijus ir maksimalius įkainius, kuriuos viršijus paslaugos teikėjams kitąmet būtų mokamos valstybės kompensacijos.

Susisiekimo ministerijos siūlymu kaimiškose vietovėse šis įkainis nesikeistų ir neviršytų penkių centų, o retai ir vidutiniškai tankiai apgyvendintose vietovėse – septynių centų (be PVM).

Kompensacijos bus taikomos kaime bei 96 miestuose ir miesteliuose, kuriuose gyvena mažiau nei 50 tūkst. gyventojų.

Kai leidinys priimamas pašto logistikos centruose, maksimalus pristatymo tarifas kaimiškosiose vietovėse bus keturi, o miestuose ir miesteliuose – 45 centai, o kai priimamas skirstymo centre ar pašto skyriuje – atitinkamai 3 ir 37 centai.

Tarifai numatyti tik iki 100 gramų svorio leidiniui. Dabar jie skirstomi pagal iki 60 gramų ir virš 60 gramų leidinius.

Didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje – leidiniai ir toliau bus pristatomi rinkos sąlygomis, siekiant išlaikyti konkurenciją.

Taip pat patvirtinti leidinių pristatymo tarifų nustatymo kriterijai: paslaugos apimties, pajamų ir sąnaudų prognozė, informacijos sklaidos užtikrinimas ir valstybės biudžeto galimybės padegti nuostolius, taip pat leidinio svoris, pristatymo vieta.

2023 metams prenumeratos pristatymui kaime skirta 7,9 mln. eurų valstybės paramos, o valstybės rėmimą įtraukus dalį miestų ir miestelių, būtų skirta papildomai 2,1 mln. eurų, o 2024 metais – dar 2,46 mln. eurų.

Papildomas valstybės biudžeto lėšų poreikis 2024 metams bus aptariamas 2023 metais Vyriausybės ir Susisiekimo ministerijos pasitarimuose dėl planuojamų pasiekti rezultatų ir asignavimų limitų.

Seimas praėjusią savaitę leido valstybei remti prenumeruojamų leidinių pristatymą į kaimiškas vietoves bei miestus ir miestelius, išskyrus didmiesčius. Dabar valstybė remia tik spausdintų leidinių pristatymą kaimo vietovėse.

Pataisos numato, kad nuo sausio leidinių pristatymas į miestus ir miestelius, kuriuose gyvena mažiau negu 50 tūkst. gyventojų, bus remiamas tokiomis pat sąlygomis, kaip ir į kaimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milijardinei

Milijardinei portretas
tarnybai ubagu centuku primesim! Teneskursta,skia!

Parazitai, \\\\\.../////

Parazitai,  \\\\\...///// portretas
pavertė ubagais paskui kompensuoja,kompensuoja.___Atėmė 100,"kompensavo" 1 ir vaidina,kokie mes "geri".___P L Ė Š I K A I.___Karma jus pasivys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių