Quantcast

Vyriausybė blokavo „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste

Vyriausybė blokavo aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ planus plėstis Vilniaus oro uoste dėl rizikos nacionaliniam saugumui, penktadienį patvirtino Vyriausybės atstovai.

„Vyriausybės sprendimas priimtas. Vyriausybė patvirtino komisijos išvadą“, – BNS penktadienį sakė premjerės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Lančinskas. Jo teigimu, toks sprendimas priimtas anksčiau šį mėnesį.

Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija, kurioje dirba skirtingų ministerijų, teisėsaugos ir žvalgybos tarnybų atstovai, neigiamą išvadą dėl verslininko Gedimino Žiemelio valdomos grupės planų plėsti angarą Vilniaus oro uoste paskelbė praėjusį mėnesį.

Investicijos Vilniaus oro uoste yra komisijos dėmesio akiratyje, nes oro uostai įtraukti į pirmos kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste ir aviacijos veiklos Rusijoje.

Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis anksčiau šį mėnesį teigė, kad žvalgyba turi informacijos, kuri kelia abejonių dėl „Avia Solutions Group“ veiklos ir patikimumo, ir žvalgyba yra apie tai informavusi sprendimų priėmėjus.

Įmonių grupė tikino, kad ji dar 2018 metais nutraukė visas sąsajas su Žukovskio oro uosto projektu. „Avia Solutions Group“ skelbė, kad investicijos į angaro rekonstrukciją būtų siekusios 7 mln. eurų.

Investicijų blokavimą verslo grupė vadina raganų medžiokle ir ragina žvalgybą paviešinti visą turimą informaciją.

Tai ne pirmas kartas, kai Vyriausybė dėl nacionalinio saugumo blokuoja „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste. 2015 metais vyriausybinė komisija nusprendė, kad grupės įmonės „FL Technics“ plėtra jo teritorijoje neatitiktų nacionalinio saugumo interesų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių