Quantcast

VTEK aiškinsis, ar atleistas NMA vadovas nesupainiojo interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinsis, ar balandžio pabaigoje atleistas Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Aleksandras Muzikevičius nesupainiojo interesų, kai tiek jam, tiek agentūrai  atstovavo tas pats advokatas.

VTEK penktadienį pranešė nusprendusi pradėti tyrimą pagal gautą informaciją, kad įvertintų, ar A. Muzikevičius laikėsi prievolės nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

Į VTEK dėl buvusio agentūros vadovo kreipėsi Žemės ūkio ministerija, nurodžiusi, kad NMA yra sudariusi teisinių paslaugų, konsultavimo ir atstovavimo sutartis su advokatų profesine bendrija „iLaw“, atstovaujama advokato Tomo Bagdanskio. Pernai kovą A. Muzikevičius kaip privatus asmuo taip pat pasirašė sutartį su šiuo advokatu.

Be to, ministerija nurodė, kad A. Muzikevičius, nors pats NMA sąskaitų už teisines paslaugas netvirtino, tačiau galimai nurodė agentūros darbuotojai jas apmokėti. Anot ministerijos, A. Muzikevičius galimai siekė, kad NMA lėšomis būtų padengiamos jo asmeninės išlaidos už T. Bagdanskio paslaugas.

Pats A. Muzikevičius trečiadienį tai neigė – anot jo, už jam asmeniškai suteiktas advokato paslaugas jis susimokėjo pats.

VTEK tyrimo metu aiškinsis, ar A. Muzikevičius nesiekė, kad NMA lėšomis būtų apmokėtos jo kaip privataus asmens patirtos išlaidos advokato paslaugoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių