Quantcast

VMG grupė žengia į tvarios statybos rinką

  • Teksto dydis:

Tarptautinė investicinė VMG grupė Naujojoje Akmenėje pagamino pirmuosius tvariai statybai ir renovacijai skirtus gaminius, kurie suteiks statybos rinkai alternatyvą tradicinėms, taršioms medžiagoms. Ši gamybos veikla ateityje regione leis sukurti ir per 300 naujų darbo vietų.

Šiemet sėkmingai užbaigus gaminių prototipų sertifikavimo procesą, nuo 2020 m. veikiančioje medienos drožlių plokštės gamykloje VMG grupės įmonė „VMG LIGNUM Construction“ pagamino pirmąją statybinę konstrukcinę plokštę, skirtą grindims – „VMG Lignum Board Floor“.

VMG grupės generalinio direktoriaus Egidijaus Mockaus teigimu, mediena, iki šiol lyderiavusi tvarių statybos medžiagų sąraše, dėl globalių logistikos grandinės sutrikimų ir mažėjančio tradicinių statybinių medžiagų prieinamumo, įgyja dar didesnę reikšmę.

„Matydami pasaulinės rinkos potencialą, savo gamybos procesus suplanavome taip, kad galėtume patenkinti didžiųjų pasaulio valstybių poreikį vadinamosios inžinerinės medienos segmente. Tokiose Skandinavijos šalyse, kaip Norvegija, Suomija ar Švedija, net apie 80–90 proc. naujų gyvenamųjų namų yra statomi iš tvarių organinių medžiagų. Produkciją taip pat ketiname pasiūlyti Didžiajai Britanijai, Vokietijai, Olandijai, JAV ir kitoms globalioms rinkoms“, – teigia kompanijos vadovas.

Dar šiemet kompanija ketina pradėti gaminti ir apdailine plėvele dengtas sienines plokštes, sluoksninę lukšto medienos (LVL) bei dvitėjinės sijos (I-joist) produkciją.

Tvarios statybos ir renovacijos medžiagų gamyba ir realizacija rinkoje rūpinsis kompanijos „VMG Lignum Systems“ ir „VMG Lignum Construction“, teiksiančios šiai pramonės šakai reikalingas projektavimo ir inžinerijos kompetencijas.

2020 m. VMG grupė Akmenės LEZ teritorijoje įgyvendino didžiausią privataus verslo plyno lauko investicinį projektą šalies istorijoje – atidarė vieną galingiausių Europoje medienos drožlių plokštės gamyklą. Į ją investuota daugiau kaip  146 mln. eurų, sukurta 140 aukštos pridėtinės vertės darbo vietų. Taip pat šiemet N. Akmenėje  bus pradėta baldų gamyba, į kurią investuota virš 80 MEUR.

VMG grupė investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, ekologiškus pakavimo sprendimus, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių