Quantcast

„Vikonda grupė“ savo darbuotojų vaikams dovanojo šventę

Šeimyniškumą puoselėjanti „Vikonda grupė“ vasarą pasitiko šventiškai – Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga gausų būrį savo darbuotojų atžalų bendrovė pirmą kartą pakvietė aplankyti tėvelių darbo vietas, o vėliau dovanojo nuotaikingų pramogų kupiną popietę. Smalsios šventiniuose užsiėmimuose dalyvavusių mažųjų akys bei plačios šypsenos įkvėpė naują tradiciją – „Vikonda grupė“ nuo šiol savo darbuotojų vaikus turiningai bei linksmai praleisti laiko kvies ne tik prieš šv. Kalėdas, kaip jau daugelį metų buvo įprasta, bet ir visame pasaulyje minint vaikams svarbią datą.

Ekskursija po svajonių darbovietę

Šventinė programa prasidėjo ekskursija po kone kiekvieno vaiko svajonių darbovietę – UAB „Vikeda“ ledų fabriką. Čia mažieji svečiai savomis akimis išvydo, kaip gimsta skaniausias vasaros desertas – „Dadu“ ledai.

Vėliau vaikams surengta dar viena pažintinė ekskursija – Kėdainių konservų fabrike jie stebėjo, kokį kelią įveikia gardžioji fabriko produkcija, kol atsiduria stiklainiuose ir būna paruošta sunkvežimiais keliauti į parduotuvių lentynas.

Vaikus bei jų tėvelius specialiai šiai šventei įkurtoje edukacinėje erdvėje susipažinti su Kėdainių konservų fabriko gamybiniais procesais pakvietė ir technikos vadovas Darius Bagdonas, suteikęs galimybę jauniesiems svečiams saugiai padirbėti grąžtu, kitais įrankiais, patyrinėti gamybinės įrangos mechanizmus.

Vaikų taip pat laukė marga pramogų erdvė. Nuotaikingai padūkti mažuosius kvietė mylimi personažai šunyčiai Patruliai. Jaunieji svečiai netgi patys galėjo jais tapti kelioms minutėms prisėdę į veidukų piešimo meistrės kėdę. Vaikai linksminosi pūsdami įspūdingo dydžio muilo burbulus, lankstydami balionus, o jėgas atgavo smaližiaudami įvairiausių skanėstų.

G. Minelgaitės-Dautorės nuotr.

Tėvelių darbovietėse – pirmą kartą

„Vikonda grupės“ Personalo direktorė Alina Leonavičienė atkreipė dėmesį, kad vaikai savo tėvelių darbo vietose lankėsi pirmą kartą įmonių istorijoje.

„Šventėje sulaukėme daugiau kaip 100 darbuotojų atžalų. Labai džiaugiamės, kad vaikams įdomu pamatyti, kur ir ką dirba jų tėveliai, – sakė A. Leonavičienė. – Darbuotojai dažnai klausia, ar būtų galima atsivesti vaiką į darbą ir parodyti, kur dirba. Vis tik maisto gamybos įmonėse laikomasi itin griežtų reikalavimų, todėl bet kada ir bet kas negali čia patekti. Taigi šventine proga nusprendėme darbuotojų vaikus pakviesti apsilankyti tėvelių darbovietėse ir viską pamatyti patiems.

„Vikonda grupės“ įmonės yra puiki vieta darbui. Mums rūpi ne tik mūsų darbuotojai, bet ir jų šeimos. Taip pat mums svarbu edukuoti vaikus. Galbūt jie, apsilankę šiose gamybos įmonėse, pradės kryptingiau galvoti apie savo profesinę ateitį, – tikisi pašnekovė. – Gal kažką labai sudomins maisto technologo specialybė ar inžinieriaus techniko, o gal kažkas susižavėjęs klausosi tėvelių pasakojimų apie jų sudarinėjamus tarptautinio lygio sandorius. Labai tikimės, kad apsilankę mūsų gamybos įmonėse vaikai sieks įgyti tokią specialybę, kuri leistų papildyti mūsų kolektyvą.“

Nuostabi šventė – daugiau tokių. Labai smagu.

Rankdarbių konkursas

Šventinio renginio metu taip pat apdovanoti „Vikonda grupės“ organizuoto vaikų rankdarbių konkurso „Mes atsakingi“ dalyviai bei nugalėtojai.

„Šių metų konkurso temą padiktavo „Vikonda grupės“ puoselėjama atsakingumo vertybė, kurios įkvėpti mes stengiamės būti pavyzdys kitiems, visada laikomės duoto žodžio ir esame reiklūs atliekamų darbų kokybei. Paprašėme vaikų, kad savo darbeliais atskleistų, ką jiems reiškia būti atsakingiems: gal prižiūrėti augintinį, gal rūpintis jaunesniu broliuku ar sesute, o gal pagelbėti namų ruošoje? – kalba A. Leonavičienė. – Konkurse sulaukėme 33 dalyvių. Kai kurie pristatė net po du ar tris darbelius.

Džiugiai nustebome ir likome sujaudinti pamatę, kokius klausimus sprendžia mūsų vaikai. Kas antro ar kas trečio vaiko darbelis kalbėjo apie atsakingumą saugant gamtą – augalus ir gyvūnus.

„Vikonda grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis jau ne pirmus metus savo metiniuose pranešimuose kalba apie tai, kad turime rūpintis, kokią planetą paliksime anūkams, ir akcentuoja, jog kiekviena mūsų įmonė turi ieškoti galimybių kuo labiau saugoti aplinką. Labai smagu, kad rūpestis gamta atsispindėjo ir mažųjų kūrėjų darbuose.“

G. Minelgaitės-Dautorės nuotr.

Džiaugėsi ir vaikai, ir tėvai

Su 16-mete dukra Gabija ir penkerių sūnumi Adu šventėje dalyvavusi UAB „Fizinės saugos ekspertai“ darbuotoja Vilma Rimavičienė sakė, kad ši popietė puikių emocijų dovanojo tiek jos atžaloms, tiek ir jai pačiai.

„Nuostabi šventė – daugiau tokių. Labai smagu. Vaikams daug įspūdžių paliko ekskursija ledų fabrike. Jiems buvo labai smalsu pamatyti, kaip gaminami vieni mėgstamiausių jų desertų.

Pramogų erdvėje taip pat daug skirtingų veiklų. Sūnus toks užsiėmęs, laksto, dūksta, kad net nespėju akimis sugaudyti“, – šypsojosi Vilma.

„Pamatyti ledų gamybos procesą man buvo nepaprastai įdomu, – įspūdžiais dalijasi Vilmos dukra Gabija. – Domiuosi ir mamos darbu, jo specifika bei pareigomis. O pati svajoju studijuoti mediciną.“

Šventėje su vienuolikmete dukra Aleksandra puikiai laiką leido ir ukrainietė Nina Shibetska. Moteris, kaip ir daugelis jos tautiečių, į Lietuvą atvyko bėgdama nuo Ukrainoje Rusijos pradėto karo žiaurumų. Nina įsikūrė Kėdainiuose ir sėkmingai dirba ledų fabrike.

Man labai patiko ekskursijos po ledų ir konservų fabrikus. Ypač dėmesį patraukė viename iš fabrikų dirbęs robotas.

„Tokių švenčių vaikams galėtų būti ir daugiau, nes Kėdainiai mažas miestas ir čia nėra itin gausu pramogų mažiesiems, o kai rengiamos tokios šventės, vaikų dienos tampa spalvingesnės, turiningesnės“, – sako Nina.

„Man labai patiko ekskursijos po ledų ir konservų fabrikus. Ypač dėmesį patraukė viename iš fabrikų dirbęs robotas, – įsimintiniausias akimirkas pamini Aleksandra. – Buvo labai įdomu pamatyti, ką mama dirba. Jau anksčiau vis sakydavau, kad norėčiau apsilankyti pas ją darbe. Tad labai džiaugiuosi, jog pagaliau pavyko.

Pramogų erdvėje taip pat smagiai praleidau laiką ir netgi susiradau draugę! – pasidžiaugė jaunoji pašnekovė. – Ta mergaitė lietuvė, bet ji labai gerai kalbėjo rusiškai. Mes kartu vaikščiojome, bendravome ir skanavome ledų.“

Iki prasidedant karui Nina gimtinėje dirbo pardavėja specializuotoje sūrių parduotuvėje. Čia už prekystalio klientai dažnai išvysdavo ir mažąją Aleksandrą.

„Dukra su manimi darbe leisdavo daug laiko. Jai ten patikdavo“, – pasakoja Nina, o Aleksandra priduria kartais vietoje mamos netgi bendraudavusi su pirkėjais ir atpjaudavusi jiems pageidaujamo sūrio. Na, o kol kas mergaitės svajonė – tapti policininke.


Šiame straipsnyje: Vikonda grupėdarbuotojaivaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ko čia niekus tauzyjat

ko čia niekus tauzyjat portretas
suorganizuokite didesnę ir geresnę šventę, suteikite vaikams džiaugsmo ir parašykite. O tyčiotis tai kiekvienas kvailys sugeba.

a tai

a tai portretas
buvo a nybuvo vyktaro-turbut bamba kaitina po palme

O jei

O jei portretas
"dovanotu" darbuotojams padorius atlyginimus - sie savo vaikams sventes rengtu nuolat!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių