Quantcast

A. Vaitkus dar svarsto, ar skųsti teismo sprendimą

  • Teksto dydis:

Buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus teigia dar svarstantis, ar skųsti jam nepalankų pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo atmestas jo ieškinys dėl atleidimo iš darbo ir kompensacijos išmokėjimo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį atmetė A. Vaitkaus skundą dėl atleidimo. susisiekimo ministras Rokas Masiulis jį atleido kovo pabaigoje, suabejojęs, ar tuometinis uosto vadovas liktų nešališkas uosto verslininkų, parėmusių A. Vaitkų per savivaldos rinkimus, atžvilgiu.

Teismas nutarė, kad atleisdamas A. Vaitkų ministras pasielgė teisėtai ir užkirto kelią galimam interesų konfliktui.

A. Vaitkus kartojo, kad jo atleidimas yra nepagrįstas ir vertino jį kaip „politinį susidorojimą“.

„Kiek spėjau įsigilinti į teismo sprendimą, aš pasigendu tų svarbiausių argumentų, kurie buvo išsakyti iš manęs ir mane ginančio advokato. Man tai yra keista. Ir šis sprendimas man bent duoda suprasti, kad į rinkimus joks įmonės vadovas eiti negali. Tai ar tai neprasilenkia su Konstitucija? (...) Turiu 30 dienų pagal įstatymą pasvarstyti, ar kreipsiuosi dar sykį į teismą (...) Dar nesu priėmęs tokio sprendimo“, – BNS sakė A. Vaitkus.

„Daug klausimų iš visos tos istorijos. Viskas būtų paprasta ir aišku, jeigu aš būčiau iš tikrųjų padaręs de facto kažką neteisėto ar negero, bet teisti žmogų į ateitį, į perspektyvą, na, tuomet bet kurį iš mūsų galima būtų nuteisti“, – sakė jis.

Pasak A. Vaitkaus, šalyje formuojama ydinga praktika, kai aukštos kvalifikacijos vadovai atleidžiami be jokio pagrindo.

„Toks teismo sprendimas, kai buvo atmestas ieškinys, yra, mano požiūriu (...) klausimas ne tiktai kaip mano asmens ar kaip buvusio direktoriaus atžvilgiu, bet tai formuoja naują praktiką Lietuvos mastu, kad bet kuris ypač aukštos kompetencijos savo srities specialistas, pretenduodamas tapti strateginės įmonės vadovu, jis turi suprasti, kad pagal šią praktiką jis galės būti atleistas iš pareigų bet kurią sekundę neįtikus ponui ministrui ir be jokios priežasties“, – sakė A. Vaitkus.

R. Masiulis iš karto po A. Vaitkaus atleidimo teigė, jog A. Vaitkus prarado jo pasitikėjimą ir todėl atleistas iš posto. R. Masiulis tuomet neatmetė galimybės, kad šis sprendimas gali „kainuoti postą“ ir jam.

Pasak jo, uosto direkcija yra strateginė valstybės įmonė, jai galioja aukščiausi skaidrumo standartai. R. Masiulio teigimu, A. Vaitkui atšaukus savo ankstesnį nusišalinimą nuo sprendimų, susijusių su jį rinkimų kampanijos metu parėmusiais verslininkais ir jų įmonėmis, kyla akivaizdus interesų konfliktas, kurio negalima toleruoti.

A. Vaitkus prašė teismo pripažinti jo atleidimą neteisėtu, grąžinti į darbą, išmokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą nuo kovo 25 dienos iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovai tvirtino, kad A. Vaitkaus atleidimas yra kerštas už uosto vadovo dalyvavimą savivaldos rinkimuose.

Kovo mėnesį su „valstiečių“ sąrašu vykusiuose savivaldos rinkimuose A. Vaitkus iškovojo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandatą, tačiau mero rinkimus per antrąjį turą pralaimėjo dabartiniam uostamiesčio vadovui Vytautui Grubliauskui.


Šiame straipsnyje: arvydas vaitkusuosto direkcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbu uoste

Dirbu uoste portretas
Begalinis vagis tas Vaitkus buvo - besotis ir su niekuo vogtais pinigais nesidalino. Gerai,kad goduolį arogantą nuspyrė kaip šiukšlę.

LKL

LKL portretas
Nereikėjo lysti Karbauskiui į užpakalį (be muilo) tai būtų sau ir tebedirbęs ,o tai kas dabar kaltas,norėjai daug valdžios bet žmonės tavim nepatikėjo už tai kad susidėjai su Karbauskiu,yra kaip yra ir nieko čia nebepakeisi.

Kaimynė

Kaimynė portretas
Masiulis yra ypatingai keistas ,nenormalus kaip žmogus. Kaip šitaip galima įtarinėti ,tiesiog įžeidinėti į priekį - gal tu būsi toks ar anoks ..? Masiulis yra tiesiog klastingas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių