Quantcast

Turto bankas prašo teisėsaugos tirti įtariamą poveikį aukciono dalyviui

  • Teksto dydis:

Turto bankas prašo prokurorų įvertinti galimą poveikį vienam aukciono dalyvių, ketinusiam  įsigyti 23 kv. metrų ploto pagalbines patalpas Kaune.

Kauno policijos pareigūnams atsisakius pradėti ikiteisminį tyrimą Turto bankas pranešė tokį sprendimą apskundęs Kauno apygardos prokuratūrai.  

Turto bankas BNS neatskleidė, kokios konkrečiai patalpos parduodamos ir kas buvo aukciono dalyviai. Pasak jo, teisėsaugai perduoto aukciono dalyvių tapatybės ir varžymosi aplinkybės yra žinomos, tačiau nebus viešai atskleidžiamos.

Anot pranešimo, aukciono laimėtojas galimai darė poveikį kitam dalyviui, o tai lėmė pastarojo sprendimą atsisakyti dalyvauti aukcione ir nebekelti kainos. Aukciono laimėtojo veiksmuose, Turto banko nuomone, galimai yra turto prievartavimo požymių.

„Šiuo atveju neketiname nuleisti rankų net pareigūnams nepradėjus ikiteisminio tyrimo. Gauti duomenys leidžia manyti, kad galimai buvo padaryta nusikalstama veikla apribojant konkurenciją viešame aukcione“, – pranešime sakė laikinasis Turto banko vadovas Ernestas Česokas.

Šių metų pradžioje vykusiame aukcione Turto bankas pardavinėjo negyvenamąsias patalpas Kaune. Jo metu vienas dalyvių pranešė apie patiriamą spaudimą – jis teigė sulaukęs nepažįstamo asmens pasiūlymo atlikti veiksmus, galimai turinčius turto prievartavimo požymių.

Teigiama, jog visa informacija apie aukcionų dalyvius yra konfidenciali, tačiau pasitaiko atvejų, kai aukciono dalyvio duomenys gaunami iš trečiųjų šalių, kaimynų arba nuomininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai seniai vyksta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių